2011. november 25., péntek

Szuri

Szerdán a fiúk megkapták az első influenza elleni védőoltást! Nagyon ügyesek voltak (megint), hiszen csupán addig volt némi sírdogálás míg bennük volt a tű, amint az kikerűlt az arcuk is felderűlt! A második adagot csak december 28.-án kapják meg, hogy ne karácsonykor kelljen őket szurkálni!

Volt méredzkedés is:
Ádám:  10760 g és 81,5 cm
Roland:  9190 g és 77,5 cm
Arról se feledkezzünk meg, hogy mind a két törpének 6-6 fogacskája van! :)

2011. november 19., szombat

EEG


Hét közepén Mind két csemetével hivatalosak voltunk egy állapot felmérésen a fejlődésneurológián! Itt pedig a fiúk lenyűgözték a főorvosasszonyt! :) Egyik jobban produkálta magát mint a másik! Ádám fel - alá rohangált négykézláb, fel állt, leült, sétált  kapaszkodva, míg Rolandunk térdelt, mászkált négykézláb és többször felállt!!!!! Ezért úgy döntött a doktornő, hogy legközelebb már csak a záró kontrollra kell jönni (kivéve a Roli EEG vizsgálata)! A záró vizsgálaton a feladat annyi csupán, hogy a saját lábukon kell besétálniuk (egyedül)! Apa és Anya irtó büszke a kicsi fiacskáikra! :)

2011. november 15., kedd

Nem hízik

Rolandunk az utolsó két mérlegelés óta nem hízik, ezért apával úgy döntöttünk utána járunk a dolognak! Jártunk a háziorvosnál, aki megnyugtatott (kicsit), de másnap azért vett tőle vért! Amiből nem derült ki semmi, ugyanis nagyon jó lett a vérképe! Vizeletet csak tegnap tudtuk leadni mivel nem sikeredett (2x - 3x) levenni! Jelenleg várjuk az eredményét, hogy bármiféle húgyúti fertőzést kizárjunk! Majd akkor folytatódhat tovább az elmélkedés! Tegnap este, hogy ne legyen unalmas hányt is egy keveset! Szerencsére semmi baj, bár jól megijedtem hiszen már nincs kutacs ami jelezze egyből, hogy mi a helyzet! Valószínű, hogy csak a hinta - palinta nem jött most be neki! Az evéssel kapcsolatban van jó, mit jó, nagyon jó hírem is, hiszen ha belendül a kis csávó képes bekanalazni az egész ebédet (is).

Ádámunk mindeközben szépen hízik, eszegeti a csücsköket és már nem igazán kell neki pürésíteni elég a nyomás, törés! Így a tápszeres etetés is lecsökkent 2-re! Még jó hiszen ezzel a fránya közgyógykártyával is csak a problémák vannak! Elvileg mind a kettőnek hó elején van keret feltöltés, ezzel szemben 10.- e körül ment "egység" csak az Ádáméra! Mindeközben tombol bennem a karácsonyi hangulat! :)


2011. november 8., kedd

Eltünve?!

Nem, ez nem így van! Nem vagyunk eltűnve csak éppen kihasználjuk a jó kis őszi időket csavargásra! Szinte minden nap sétálunk egy hatalmasat (variálva az alvásidőkkel, de jól alkalmazkodnak a srácok)! Közben kattog anya agya már az ünnepek körül, hogy mit hogyan, kinek, mit, miért, mennyiért, mennyit stb.... Na és persze mindenképpen szeretnék saját kezűleg valami díszeket kreálni (legalább egyet-kettőt)! Ajándék ügyileg ötletek vannak. Télapóra pl. mindenképpen valami könyv félét szeretnék a fiúknak, de a minap megláttam, Csendikét és Bumbit amit nem hagyhattam ott a boltban és persze nem is bírtam ki, hogy ne adjam egyből oda a törpéknek! A 1-3 éveseknek készült kis szivacskönyv, elefánt ill. csiga formájú, könnyű és puha, kicsik kezébe való. Szerintem szeretik a fiúk, hiszen többször forgatják egy nap!
De történt a napokban egy ennél sokkal fontosabb dolog is! Mégpedig az, hogy a mi kicsi Rolcsink elkezdett váltott kézzel - lábbal haladni! A fókázást nem felejtette el teljesen, de napról napra többet halad négykézláb! Még mindig nem akar magától csücsülni, mászás után ha eléri a kitűzött célt akkor hasra vágódik és kész! A kanalazás is mintha jobban menne, már többször ette meg az uzsit csak kanállal. Ádámunk pedig megkezdte a fog növesztést! Most hirtelen kettő is kibújt, abból az egyik egy nap alatt lezajlott és ha jól látom akkor jönni fog a harmadik is felül (alul ugye 2 már régóta meg van!)! Most, hogy már nagyfiúk, jobban el vannak apával is, így többet hagyom