2012. május 30., szerda

Menetrend

Ádám mikor beteg volt (hó elején) úgy döntött nem kell neki többet az a fránya cumi. Így tehát pipa nélkül alszik azóta is és még csak nem is hiányolta! Az egyszeri tápszeréről is lemondott, mert valami komolyabbra vágyott. =) Valamint megkapta végre az elmaradt 15. havi kötelező oltást! Nem utolsó sorban pedig sikeresen áttértünk az egyszeri alvásra is, ami kb. déltől van olyan 13:30-ig. Így a napirend nagyjából a következő:
06:00-06:30       Ébredés, reggeli
10:30                 10 órai
12:00-13:30       alvás, ebéd
16:30-17:00       uzsi
19:30-20:20       fürdés, vacsi, alvás

2012. május 27., vasárnap

Városligeti gyereknap

Vasárnap reggeli után már útnak is indultunk. Az elsődleges úti-cél a fiúk keresztanyja és becses családja volt! Itt a fiúk megették a tízórait, kicsit játszottak, majd indultunk is tovább a Városligetbe! Rengetegen voltak! Parkolni is csak távolabb volt ésszerű! Megérkeztünk, fiúk kocsiból ki - kocsiba be. Tettünk egy kört, majd kerestünk egy "nyugodt" tisztást, hogy végre szabadjára engedjük a fiúkat. Rolcsi a leterített pokróc körül volt (kb 3-4m-es körbe), Ádám szaladt míg a lába vitte! :D Már jócskán benne voltunk a délutánba mikor elindultunk hazafelé. A kis manócskáink pedig csak az autóban aludtak el, de ott aztán egy pillanat alatt! :) Nagyon jó kis nap volt, mindenki jól érezte magát és kellően el is fáradt!



2012. május 18., péntek

600

Következzen néhány szám(adat)! 9.-én 600 naposak voltak a kis harcosaink! 15.-én betöltötték a 20. hónapot! Ádám jelenleg 12,12 kg és 12 foga van, újabb 2 pedig nagy készülődésben. Roland most 10, 33 kg, neki pedig 8 fogacskája van! Megkapták a 18. havi kötelező védőoltást! =)

A fiúkról általában:

Ádám: mióta tud egyedül menni, csak megy, megy és megy vagy éppen szalad, rohan. Ezért már kicsit zavarja, hogy "sokat" van babakocsiban, de sajnos, ha egyedül megyek velük nem tudom kivenni, mert akkor a Roli is jönne ő meg még ugye nem tud. Kevesebbet beszél mint a tesója, és általában csak 1 szót mond, viszont ha van kedve a bonyolultabb, hosszabb szavakat is vissza mondja! Továbbra is inkább anyás!

Roland: ő még ugyan nem tud egyedül járni, de nagyon élvezi ha sétálunk vele, a mászásban meg már olyan profi, hogy 3-4 nap alatt elfüstölnek a nacik a térdénél! Mostanában 2 szót is mond(egymásután), ilyen a piszi baba és a bim-bam de ebből van hogy bim-bam-bumm lesz! Továbbra is inkább apás!

Mind a ketten: imádják a gyerekeket, Rolcsi mondjuk hamarabb barátkozik mindenkivel mint az Ádám, de ő is hamar feloldódik! Nagyon szeretnek pancsizni, de a Roland az aki igazi vízi csirke! Tomból a sapka őrület - természetesen bent a lakásban! =)

Evés: most már nem kell teljesen pépesre készítenem az ennivalót, ami szinte már lehet bármi, hiszen a nagyobb darabkákat is szépen megeszi a Rolcsi is! Még mindig kedvenc a halas étel és most már a tejbegríz is! Szívesen eszik a kekszet amiből nem értem hogyan, de a snack a kedvenc! A pudingért továbbra sem kapkodnak, de a joghurt az jöhet!

2012. május 17., csütörtök

Elkezdődött a korai fejlesztés

Így van végre elkezdtük a korai fejlesztést Rolcsikánknál!
A játékban benne van, egy-két feladat is tetszik neki, érdeki, csinálja, de csak akkor ha én segítek neki és nem a fejlesztőpedagógus - Anikó néni!
Sajnos őt nem igazán engedi közel magához vagy ha mégis csak nagyon rövid időre!
Tettetünk egy próbát arra, hogyan viselkedik, (tornázik) ha ott a bátyus - a végeredmény egész jó lett!
Aztán volt, hogy apával ment akkor is jól csinálta a dolgokat, de akkor is szigorúan csak apával.
Kaptunk kölcsön egy hatalmas fejlesztő labdát, ezen nagyon szeret ugrálni és ha van kedve nagyon ügyesen végig csinálja a gyakorlatokat is! Még mindig nem megy egyedül, viszont sétálni szeret, mostanában pedig sokat áll úgy, hogy neki van dőlve valaminek vagy csak egy kézzel kapaszkodik (valahogy így kezdődött Ádámunknál is az egyedül járás).
Szóval haladunk szépen lassan! :)