2013. április 13., szombat

Húsvétozás

Már reggeli után útnak indult az én 3 pasasom locsolkodni húsvét másnapján! :)

Néhány óra elteltével megjött a díszes társaság, felszerelkezve minden jóval ami szem szájnak ingere! :)

Volt itt kérem szépen kis szék + asztal, dömper, mixer, nyuszik, csokik, tojások, cukorkák és a jó ég tudja milyen nyalánkság.... Szépen fogy a készlet, de még mindig van mit majszolgatni, hiszen minden napra 1 tojás! :)

Az első locsolkodós versünk a következő volt:

"Zöld, erdőben jártam;
Két őzikét láttam.
Az egyik kacsintott;
Ide a forintot!"


2013. április 12., péntek

Tatabánya - Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottság

Tegnap mamával Tatabányán jártunk, hogy Rolandunk ismét bizonyítson! Sajnos útközben ismét rosszul lettek a fiúk; a sorrend: Roland, Ádám, Roland és végül megérkeztünk. Elég hamar fogadtak is bennünket, először egy doktornéninél voltunk, az összes ténykedése az volt, hogy megnézegette az utolsó kórházas papírjainkat. Majd egy másik szobába hívtak ahol egy fiatal hölgy várt ránk. Gyors kérdezz, felelek-kel kezdtünk olyanokra voltak kíváncsiak mint pl.: félelem érzet kialakulása , na most nem nem nyúl hozzá a tűzhelyhez, sütőhöz, kályhához, nem ugrik fejest az ágyról lefele stb, na de melyik gyerek nem próbálkozik azzal 2,5 évesen hogy kiszaladjon az útra, habár ugyan szépen megy a járdán. Aztán volt olyan kérdés hogy ha álmos, fáradt a gyerek elmegy szépen aludni magától az ágyába? Nem nem megy el mivel szépen kialakított napirendje van ami neki tökéletesen megfelel, de ha ő fáradt ill. álmos lefekszik pár percre (vagy leül) és úgy "relaxál", majd játszik tovább. Természetesen vannak néha (nagyon ritkán) olyan alkalmak mikor korábban megy aludni, na de a tesóval együtt! A következő kérdés: Bemegy e egyedül a fürdő szobába és megnyitja-e magának a csapot? Nem! 2,5 éves nem éri fel, ha pedig sámlira áll- ott vagyok hogy segítsek neki ilyenkor kinyithatja a csapot, tehát akkor sem egyedül végzi el ezeket! Színeket ismeri-e? Nem! De 2-3-4 fajtából csoportosít, válogat! Valamint számos hasonló kérdés! Ezek után egy órán keresztül ült a nénivel szemben az asztalkánál és különböző feladatokat kellett megoldani! Egy óra elteltével izgett mozgott, fel akart állni; mire a hölgy összegzésként azzal zárt hogy a figyelmét hosszan nem lehet lekötni! Én erre csak annyit mondtam valamivel több mint egy órát utazott, 2 szer rosszul lett éhes-szomjas és már másfél órája feladatokat csinál 2,5 évesen.

Ja és azt ki ne hagyjam, hogy a feladatok közben több mondókát is elmondott ici-pici segítséggel! :)

A lényeg a lényeg, hogy nagyon büszke vagyok az én kis drágámra (ismét és folyamatosan)! :)

Többségi óvodába mehet, (nem kell speciális)! De továbbra is járnia kell korai fejlesztésre, legközelebb 2 év múlva kell ide vissza jönni!

2013. április 1., hétfő

Szavakkal kifejezve

Ádám: dumagép, (több mondókát is elmond egyedül) 14 kg, pohárból iszik, kezd barátságot kötni a hússal, leves, kevésbé osztogatja a puszikat, fürdés imádat továbbra is, dömper, kisautó, kamion, motor, garázs, papucs, főzés, huncut, makacs

Roland: vagánykodik, (feltűri a póló ujját és az egyik kezét zsebre vágja úgy mászkál) majdnem 12 kg, többet iszik, (Ádámnál többször van, hogy többet eszik) leves, csak akkor lehet hozzá bújni ha azt ő nagyon akarja, bátyuty, olvasás, rajz, kamion, kisautó, mondatokat alkot, fürdés imádat továbbra is, főzés, jó alvó, csupa vigyor,