2014. augusztus 21., csütörtök

Nyári szünet

Hivatalosan július 28-tól zárt az ovink, de a srácok kicsit meghosszabbították így már 21-től nem menntünk. Ugyan is kissé betaknyosodtak és köhögtek. Közben elkezdünk utána járni miért fájdogál a Roland hasa hébe hóba, de azért szinte heti rendszerességgel. Az Okiti-ben lecserélődött a teljes orvosgárda a gyerekosztályon így nincs aki ismer. Így olyan választ kaptam, hogy derítsük ki magán úton, hogy a shunt-el van valami vagy nem. Eleinte hasi uh-t beszéltünk, de végül röntgen lett belőle ez azonban nem felel meg annak a neurológusnak akit sikerült megtalálni (még az Oiti-ben volt, most a Bethesda kórházban). Az Ő elérése sem volt akadály mentes és több napig tartott csak az időpontkérés, amit. aug. 29-re kaptunk. Szóval megtörtént a hasi uh, itt fény derűlt arra, hogy folyadék van a hasában. Erre felhívtam (ismét) az Oiti-t, mondták, hogy ez nem túl jó dolog, de előbb vigyem gasztroenterológushoz, a gasztroenteorológus pedig az idegsebészetre küldene, hogy kizárjuk a shunt problémát! (jó mi?) A héten vetettem tőle vért (mondjuk akkor már Ádámtól is vettek) ennek az eredményét mára várjuk.
Sajnos az időjárás nem valami jó és ez meg is látszott a gyerkőcökön is, mert sokszor voltak köhögösek, taknyosak. Igaz rövid iedeig (de többször), így mire jó idő lett végre betegek lettek, így nem volt sok szabadtéri pancsi és a nagy fagyizások is elmaradtak. Visszont gyakran jött a keresztanyjuk akinek nagyon örültek. Sokat kreatívkodtunk, ebből a kedvencek:

 

 
De sokat sétáltunk és ha lehetett az udvarra száműztem őket. :) Ja, és voltunk sókuckóban amit nagyon élveztek és hamarosan oda vissza is térünk! Tehát az idei nyáron semmi nem jött össze, na de majd jövőre (tervek vannak)! :) A jövő héten már van ovi és nagyon remélem, hogy semmi nem jön közbe hiszen már nagyon várják!