2014. december 6., szombat

Télapó

December 5.-én ment a télapóbácsi az oviba a gyrerekekhez, a kedves óvónénik megörökítették nekünk:
 
 
 
Az idei télapós versünk a következő volt:
 
Mentovics Éva: Mikulás-Köszöntő
 

Édes, kedves Mikulás,
köszöntünk most téged.
Eljöttél az idén is,
ahogy megígérted.

Látjuk, hogy a tartásod
teli zsáktól görnyedt.
Rakd le nehéz puttonyod,
pihenj meg egy csöppet!

Sok-sok színes ajándék
nyomja fáradt vállad.
Tudjuk, hogy a Világot
több százszor bejártad.

Tudjuk, hogy a szánoddal
tovasiklasz újra.
Néhány darab sütivel
gyűjts erőt az útra.

 
Ezt egy kis segítséggel, de a tavalyit egyedül nagyon szuperül elmondták a manóink.
Az idén pedig nagy meglepetést okozott apa ill. a család nagy barátja. Betért hozzánk másodmagával, még nekem is leesett az álam! :)
 
 
 

2014. december 4., csütörtök

Elmaradás (betegség-szüret-tatabánya-betegség)

Nos, nagyjából onnantól nem tudtam vezetni a blogot, hogy munkába álltam! Nagy dolog az biztos, sok minden megváltozott így. Bele is vágnék. Az utolsó bejegyzés a szülinapról szólt illetve arról. hogy éppen lebetegedtek a srácok. Mivel én akkor kezdtem el dolgozni, így az apukájuk maradt velük itthon egy hétig. Szerencsére semmi komoly bajuk nem volt, csak ez a fránya takonykor.
Szeptember utolsó vasárnapján megejtették az első szüretüket a srácok. Jelesre vizsgáztak :) még úgy is, hogy Rolandunk jóformán csak a hasába pakolta a szőlőszemeket! :)
 
 
 
Október elején Ádám tesó nélkül volt az oviban, mert jelenésünk volt a tatabányai fejlsztő bizottság elött. A vizsgálatokra/felmérésekre egyedül - tehát szülői felügyelet nélkül kellett bemennie Rolandunknak. Az eredmény amit mondtak, nos, elég érdekes volt. Tudom-tudjuk, hogy van egy kis lemaradása bizonyos területeken, de itt olyan indokokat mondtak, hogy az eszem megáll. Nem is részletezném a lényeg, hogy megemlték neki a fejlesztő órák számát! Ártani nem árt a fejlesztés ezért nem is morgolódom tovább ezen - ugyan az a fejlesztő aki tavaly is volt - Őt pedig szereti Rolandunk, szívesen megy és vesz részt a foglalkozásokon.
 
Ezek után ránk járt a rúd ismét! :( A srácoknak egy kis hörgö és tüdőgyulladás, apának kéz törés, nekem pedig tüszös mandula jutott. Mikor pedig végre mindenki rendbejött november elején kezdetét vette egy jó kis lázas, köhögős, orrfolyásos szakasz. Egyszer- egyszer elvállata őket a mama, de többnyire nekem kellett táppénzre mennem velük (sajnos).
 
Elég hamar elkezdődött nálunk a mindjárt karácsony(i) láz, így többnyire mindíg ügyködtem vamait a fiaimmal. De erről a késöbbiekben írok majd. :)