2015. február 23., hétfő

Bárányhimlő

Egy hétfői napon apa volt soron, hogy segítsen az ikreknek a fürdésnél. Ekkor lett figyelmes egy hatalmas pötty szerűségre Rolandunk mellkasán. Szinte egészen biztosak voltunk abban, hogy ez bárányhimlő. Azért megnéztem a neten, biztos ami biztos. Reggelre már társai is voltak annak a pöttynek és már volt egy kis hőemelkedés is amit később magas láz is kísért. A mi szeretett doktornénink azonnal írt fel "csoda bogyót". Telviran tablettát kapott ViraSoothe géllel kentem és szódabikarbónás vízzel zuhanyzott a kis manó. Szerencsére nem vakarózott, nem bántotta a pöttyeit. Ami zavarta őt az a 2 napos magas láz illetve a jobb alsó szemhéjába nőtt csúnyaság, amitől be is gyulladt a kis szeme, de krémmel ez is orvosolható volt. Mindez lezajlott 4 nap alatt, tehát szombatra már gyönyörűen múltak a fránya piros pöttyök. Oviba viszont csak szerdán vittem. Ádámunkon 12 nap után jelentkezett az első 2 pötty. Ő másik fajta tablettát kapott, az Aciclovir AL-t, a gél és a szódabikarbónás tusolás maradt. Ádám is ügyes volt, nem piszkálta, bár sokkal jobban zavarta őt. Neki is volt 2 nap magas láz, de a pöttyei neki is elég hamar az 5. napon már múlóban voltak. Ádinak sokkal több pöttye volt, mint öcsinek, bár neki kevesebb volt, de annál inkább hólyagosabb.
Szóval amennyire paráztam ettől az egésztől, végül is szerencsére nem volt olyan vészes egyik manónál sem! :)

2015. február 1., vasárnap

Itt a farsang áll a bál...

A tavalyi évben sajnos ki kellett hagynunk az első farsangi bulit betegség miatt, de az idén sikerült bepótolni. Szerencsénk volt még a jelmezeken sem kellett agyalnom, ugyanis a jótékonysági karácsonyon kapott ajándékok között volt 2 db jelmez és az egyik munkatársamtól is kaptunk egyet, szóval még választási lehetőség is volt! :) Január közepén tartottunk egy ruhapróbát, amit nagyon élveztek a srácok. Ádám autóversenyzőnek míg Roland kalóznak öltözött - az oviban pont fordítva.


Tehát január 30.-án volt az ovis farsang. Sajnos én nem tudtam elmenni, de a mama és a papa örömmel mentek két kis unokájuk maszkara báljukra. :) Ádám hozta a szokásos "itt a mama produkálom magam" formáját, míg Roland rugó lábakat növesztett, míg a zene szólt. A lényeg, hogy mind a ketten nagyon jól érezték magukat! :)