2011. június 23., csütörtök

Koraszülött kontroll

Tegnap öcsivel és mamival elvittük a bogyókat a 9hónapos (fél éves) koraszülött kontrollra! Újat szerencsére nem igazán mondott a doktornő, sőt nagyon meg volt elégedve a kis fickók teljesítményeivel! :) Jövő héten beszélek a háziorvosunkkal, mert javasoltak Ádámnál egy vérképet, Rolcsinál meg el lehetne hagyni a vasat! Következő kontroll 3 hónap múlva lesz, amikor 1 évesek lesznek! Kicsit ügyeskednem kell majd, mert szeretnénk még ha a Horváth doktornő nézné meg őket, (mert szülési szabira megy :) ) és akkortájt kell mennünk szemészetre is és hát valahogy össze kéne hangolni a kettőt! A változatosság kedvéért ma én kezdtem el a takonykórt. Már reménykedtem, hogy kimaradok hiszen a pasik már egy hete túl vannak rajta. De hát ez van, éppen ezért ma mama nap volt! Jött a mama 10 után és elvitte őket, apa pedig estefelé ment értük!

2011. június 17., péntek

Pünkösd, BCG

A Pünkösdi vásár volt az első rendezvény amin a két kis bogyó is megjelent! Először apa ismerősei csodálták meg őket, majd találkoztunk a mamáékkal és két régi volt osztálytársammal akiknek szintén van 1-1 hasonló korú csöppségük. Édesek voltak ők is! :) Aztán a mama és a papa vásárolt nekik kis nyári rucikat! (később kép). A srácok végig ébren voltak, ezért a vége felé már bele fért egy kis nyűgi - bűgi!

15-én pedig betöltötték a 9. hónapot. (Persze a korrigált koruk így még csak most érte el a fél évet.)
Ennek örömére Ádámunk végre átpördült hasról-hátra! Így tehát már mind a ketten oda - vissza tudnak forogni! Természetesen nem viszik túlzásba, de azért egyre gyakoribb!

Szuri! Végre Rolandunk is megkaphatta az első (BCG utáni) oltást, ami persze egyből kettő. De meg van, és szerencsére az éjszaka sem lázasodott be! Kicsi manóm, már sejtette előre, hogy valami készülődik és mikor lefogták már sírt is. De aztán nem sírdogált! Tényleg nagyon ügyes volt! :)
Ezt elkiabáltam! :( Délutánra jól belázasodott! Így tehát megejtettem az első hűtőfürdőzést! Nagyon jól viselte, még élvezte is a hirtelen jött pancsit!! Ez és a lázcsillapító meghozta hatását!

2011. június 6., hétfő

Roland - kórház


Rolcsink állapota hétfőtől csak romlott. Eleinte csak köhögött, majd egyre jobban és többet, aztán tüsszögés - tüsszögés és tüsszögés következett. Persze  mikor az orrát szívtam nem jött semmi, de ha tüsszentet.... Aztán egyre többet bukogatott, lassabban evett, aztán már nem is igazán akart enni! Szombaton voltunk az esztergomi ügyeleten, vettek vért és csináltak röntgent is! Minden negatív lett, de a tüdeje illetve a légzése nem volt valami szép. Az aggasztó az egyre kevesebb folyadék bevitel volt! Mivel nem akartuk kórházba vinni, szoros háziorvosi felügyelet mellett haza hoztuk. Este jött is a háziorvosunk, aki szteroid kúpot adott neki és több hörgő tágítót. Láthatóan jobban lett és az ételt is elfogadta! Az éjszakát átaludta, reggel a doktornő újabb szteroid kúpot adott neki. Mi pedig hörgő tágítot és mentünk fülészetre, ott is mindent rendben találtak. Aztán egyre kevesebbet evett - ivott, nagyon meleg volt. Délután kettő körül még mindig csak olyan 200ml folyadék bevitelnél tartottunk, a légzés száma 60 volt már percenként. Eddig bírtuk irány az I. sz. Gyermekklinika. Itt a Pulmonológia és Immunológiai Osztályra került. Még mielőtt infúziót adtak volna neki, megpróbáltam megetetni. Sikerült! Infúzió kiiktatva egy időre! Egyenlőre akkor csak inhalálják és kétféle hörtágítót kap felváltva 3 óránként! Mivel tudtuk, hogy bent marad vittünk pelenkát, popsi krémet és törlőt. Ám ez az osztály nem olyan osztály ahol eddig volt ide nekünk kell hozni ruhát, kaját, ezt meg azt, ami kell. Így tehát rohanás haza. Már a mamáéknál voltunk, (mert Ádámunknak is szedtem össze motyót) csörgött a telefonom - magán telefonszám! Víz levert, mert tudtam, hogy csak a kórházból hívhatnak, így is volt. Egyből közölte a doktornő, hogy nyugodjak meg nincs semmi baj, de ha vissza megyünk akkor át kellene vinnünk Rolcsit a Szemészeti Klinikára! Valamikor este 8 körül értünk oda, ekkor átmentünk a klinikára. Mivel az osztályon nem csepegtettek a szemébe, így itt kellett. Aztán vártunk míg kitágulnak a pupillái. De szerencsére itt sem találtak eltérést! Indulás vissza a Pulmonológiára! Ekkor körbe raktuk neki az ágyát, kiraktuk a játékait, meg amit kellett. Kicsi manónk pedig mind e közben úgy aludt mint a bunda, nagyon ki volt szegénykém merülve! Reggel hívtam őket, azt mondták már most használt a kezelés, (eddig) elfogadta az ételt és nem is köhög annyira, valamint a tüdeje is tisztább!
 Ha így halad pár nap múlva haza engedik!!!!!! Délután telefonált a doki, hogy ha tudjuk már ma  is haza hozhatjuk, mert miért ne, csak szerdán vigyük vissza! Így tehát apával érte mentünk és kaptunk egy klinikai elbocsátót (ez olyan mintha bent lenne, de mégsem)! Szerdán vissza kontroll, minden rendben hörtágítót alkalmanként kapjon és nagyjáéból ennyi is lenne. (megkaptuk a zárót is).
 Haza felé elmentünk a kerianyujához, mert már nagyon régen találkoztak! Valamint vettünk egy hideg párásítót, mert elég gyakran van a tőrpikéinknek valami felső légúti problémájuk és ez hasznos olyankor!