2011. december 28., szerda

Karácsony

Végre eljött, amit már nagyon vártam! Igen! Én talán jobban mint a fiúk! 23.-án miután elaludtak a fiúk, jött a kedvenc részem a fa állítás és díszítés! Mikor végeztem könnybe lábadt a szemem, mert eszembe jutott, hogy a tavalyi évben (2010) mennyire más volt minden ekkor! Hiszen éppen, hogy csak az ünnepekre engedték haza a mi kis (sárga) csöppségünket, akiről akkor nem mondtak túl sok jót az orvosok! De ez már a múlt!!! Most mindkét fiúcska nagyon toppon van (a szó minden értelmében)! :) A fa állításával kapcsolatban elláttak pár tanáccsal a tapasztaltabb kisgyermekes szülők, mint pl azzal, hogy minden irányba jól rögzítsem, mert hiszen jó játék lesz ez nekik! Ezzel szemben mikor 24.-én délelőtt mikor megjött a "Jézuska" nem igazán érdekelte őket a szépen feldíszített fa! Az ajándékokat gondosan kicsomagolták, majd birtokba vették!
Délután a mamáknál voltunk, ahol már várt minket a finom ebéd! Ezután leszerettem volna fektetni a srácokat, na ez nem jött össze! Így tehát ugrottunk egy fejezetet és jött az ajándékozás!
A fiúkat itt sem érdekelte különösebben a karácsonyfa, még tán a sok szépen becsomagolt ajándék sem! Viszont az, hogy kedvükre "rohangálhattak" a lakásban az már jobban bejött nekik!
Mivel sokan voltunk csak telt múlt az idő! Bogyókáink is kezdtek nyűgösek lenni a végére, így hát elérkezett a búcsú ideje!
Mire hazaértünk teljesen ki voltak, így a fürdetést elnapoltuk, gyors vacsi és már aludtak is! :)
Másnap csak 4-esben ünnepeltük, "pihentük" a karácsonyt! Szerencsére a főzést megoldottam még 23.-án így azzal nem volt gond! 26.-án aztán a srácok Kejianyukájáékhoz voltunk hivatalosak!
Hamar odaértünk, hiszen ez a december nem dicsekedhetett túl sok havas tájjal!
A kejinél a fa alatt várakozó ajándékokra aztán egyből le is csaptak! Nagyon bejött nekik a moci, bár még használni nem is tudják, de rá ülnek és tudtunkra adják, hogy lehet szépen tologatni a feneküket! :)
Az extra hangos mini szintetizátor szintén levette őket a lábukról, megállás nélkül az szól azóta is! (legnagyobb örömünkre).
Valahogy így telt nálunk a karácsony! (röviden kifejtve)


2011. december 12., hétfő

Megfázva

Sajnos már napok óta ez van a srácoknál! Már az első észrevételnél döntöttem beléjük a Cebiont, Sinupretet, homeos orrspray-t és az Oscillococcinumot valamint előkerült a hideg párásító is. Eddig remekül beváltak! (annyi váladék nincs, hogy orr szívózni kelljen, mert ez az észre vétlenül csordogálós fajta) Bár az elején azt hittem (míg a párásító nem volt elő véve), hogy majd jól leszívom és minden OK, de ez annyira nem volt, Ok, hogy azóta Ádámunk remegve (szalad) felénk, ordítva ha valami hangosat hall! Legyen az turmix, porszívó, mosógép, kukásautó..... szóval remek! Szerencsére lázuk nincs, de már több mint egy hete van hőemelkedés, ma pedig úgy veszem észre erősödik ez a folyamat, ezért ma újból rájuk néz a mi drága doktornénink!

A napok csak telnek-múlnak, de a helyzet mit sem javult! Kaptak a srácok új gyógyszert, erősebb orrcseppet, de semmi! Sőt Ádámunk azóta jobban oda van! Rolcsink nóziját még nem kellett szívni, de ki tudja mikor jön el az a pillanat is! A hőemelkedések is jelen vannak még, ezért ma apával újra elvisszük őket a doktornénihez!

Szerencsére az ünnepekre rendbe jött a brigád!

2011. december 2., péntek

Ádám és a nyögdécselés

Pár napja Ádámunknál megfigyeltem, hogy többet nyögdécsel az átlagosnál, majd ezek a nyögdécselések fokozódtak altatásnál ill. elég fájdalmasnak tűnt! Majd elkezdett kevesebbet enni, (ami nála nagy szó) napközben is nyugtalanabb volt, pici hőemelkedés és érdekes bélhangokat hallottam! Szerintem fáj a pocakja! Szerdán aztán szóltam a doktornéninknek aki megnézte. Elküldött rtg-re (negatív), írt fel egy két csoda gyógyszert amitől a közérzete jobb lett, de a nyögdécselések megmaradtak! Egy vírus fertőzésre gondolt ami rámehetett a hasára. Másnap újból megnézte és azt találta helyesnek ha megnézi egy orvoscsoport az
I. sz. Gyermekklinikán
! Víz levert, gyorsan haza, kórházi csomagot készíteni (az esetleges befektetés miatt), etetés...stb, Rolit vitte mama, Ádival apa-anya indulás! Megérkeztünk, már vártak. Először egy sebész nézte meg (negatív), majd elküldött egy hasi uh-ra (negatív), majd megnézte egy belgyógyász is (negatív), végeztek vizelet vizsgálatot (negatív). Minden negatív!!! Valamitől pedig nyögdécsel, kis hőemelkedése van, a belei gázosak, hasa puffadt, alul kissé érzékeny! Mivel nincs semmiféle neurológiai tünet haza engedtek, de amint lázas, hányna vagy kevesebbet enne vagy, vagy , vagy.....na akkor kell csak vissza menni! Jó későn értünk haza, így Roli reggelig a mamáéknál maradt!       
Köszönjük mama!