2013. június 18., kedd

Szalmonella

Az egész június 7-.én késő délután kezdődött ugyanis akkor volt az első híg széklete Ádám fiunknak, aztán maradt is sőt egyre sűrűbben kellett neki biliznie míg nem egyszer csak jött a lázas állapot. Először csak 38-38,7 majd egész szépen felment 39° fölé! Időközben beavattam a mi csoda doktor néninket aki tenyésztést kért. Ugyebár éppen tombol nálunk az áríz-belvíz ezét különösen fontos az oda figyelés. Szegény nagy fiam hiába a gyors reagálás a sok bilizés (fosás) teljesen kicsinálta, még így is kicsípte a kis popsiját- tehát fájt mikor töröltem, görcsölt a hasa előtte- már alig fogadott el valami ennivalót, mert tudta hamar távozik belőle és hát sajnos az orvosságnak meg orvosság íze van! Így hát jött a következő probléma ----majdnem kiszáradt - (kb. 2kg mínusz, nem a legjobb vérkép, magas aceton)----, de hála a mi "csoda doktor" néninknek - orvosolta a problémát és kezdett javulni a mi kis "nagy"fiunk! Közben eltelt egy hét és megjött a széklet eredmény.....szalmonella!

A szalmonelláról itt olvashatsz: szalmonella

Szóval még egy ideig marad ez a "fostos" állapot és kb. egy hónap (még két hét) mire teljesen kitisztul a szervezete. Még egy darabig diétáznia kell, amit kezd nehezen viselni, mert vissza tért az étvágya, de a kedvenceket nem eheti ami ugye tejalapú (tejbegríz, tejberizs, puding......) A kedve is jó, bár még néha-néha mondja, hogy: anya fáj a pocim-kérek habot, (azt nem szabad, most mondtad, hogy fáj a pocid) akkor orvosságos cukorkát! :) Persze azt se felejtsem el leírni, hogy mind e közben kialakult egy kis fürdés fóbia! Ugyebár imádott fürdeni, de mióta "beteg" valamiért folyton sír, hogy nem akar fürdeni!
Rolandunk eközben teljesen berágott rám, ami érthető, hiszen kicsit a háttérbe szorult, az elején volt egyszer-egyszer kissé lazább széklete a megszokottnál, de aztán annyi - szerencsére! (vele tuti kórház lett volna...brrr!!) Szóval nem jött hozzám, de még csak nem is kommunikált velem. Nagyon rosszul eset. Rossz volt látni, pl azt hogy ha valamit kért azt nem tőlem hanem mástól kéri! Szerencsére ez is elmúlt és már jön és bújik és puszil és mondja, hogy szejetlek anya! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése