2014. január 2., csütörtök

Ennek az évnek is vége

Na, de ne rohanjunk így előre. :) A télapózás után nem sokkal következett az ovis karácsony, amit rengetek készülődés előzött meg. Hiszen sok-sok "munkával" kellett kiérdemelni azt, hogy az angyalkák meghozzák a várt karácsonyfát és fel is díszítsék azt. A gyerekek sok mindent készítettek, de a legszebb mégis az ÉN karácsonyi ajándékom lett, hiszen most kaptam tőlük először saját készítésű meglepetést! Nagyon örültem neki! :) Az oviban a csoportok kaptak új játékokat és szépen megterített asztalnál fogyasztották el az ebédjüket. Aztán szépen lassan eljött az utolsó nap az oviban, ez mondjuk annyira nem tetszett nekik, és máig sem értik miért nem lehet már menni! :) De itthon sem unatkoztunk. Két kis kuktám szorgoskodott mellettem a konyhában. Így az idén végre nem nekem kellett pepecselni a mézeskalácsokkal, (csak a romeltakarítással) Végre apával is tudtak nagyokat játszani, birkózni, sétálni. 23.-án délután a dédimamánál voltunk segédkezni, míg a fiúk lefoglalták a dédit, addig anya  és az angyalkák elkészítették a meglepetést!


Szerencsére estére jól elfáradtak az apró talpúak, így hamar el is aludtak. Ez pedig kedvezett annak, hogy mihozzánk is eljöjjenek az angyalkák fát díszíteni. Szerencsére hála a rutinnak :) gyorsan ment.
Reggel aztán volt meglepetés, mikor Ádám és Roland, a mi két huncut nagy fiunk felébredt. A konyhába lépve villogó fények, hatalmas fa, becsomagolt ajándékok, (pizsamás anya) fogadta őket. :) Az igazat megvallva sok minden nem érdekelte őket. :) Az elsőnek kibontott rajzcsomag ami, két üres füzetet, zsírkrétákat, színes ceruzákat, filceket tartalmazott - elégnek bizonyult! :) Hamar elment a délelőtt és már következett is a délután mikor is a mamáékhoz voltunk hivatalosak. Ott volt az egész család, az ebéd elfogyasztása után, következett az ajándékozás. A három gyerkőc mellett igazi kihívás volt a délután további része, de szerencsére mára mindenki kiheverte! :)


Másnap jött egy kis szünet, melynek címe ismerkedés az új játékokkal. :) Aztán 26.-án jöttek a srácok imádott keri anyujuk és családja. Nagyon jó kis délután volt. Ettünk - ittunk - jól laktunk és sokat nevettünk. 
Ezután már csak egy lépés volt a szilveszter, ami igen hamar következett. A kellékek beszerzése után, útnak indultunk, hogy a mamáéknál koccintsunk először az Új évre, a srácok begyakorolták a B. Ú. É. K. szócskát, de sajnos mamáék éppen máshol jártak, így mire hazaértünk már csak egy kis játékra voltunk képesek és némi Bogyó és Babóca nézésre. Apa durrogtatott néhányat, de már ez sem hatotta meg az apró népet. Így egy gyors pancsi után hamar ágynak estek! :) Másnap azért sikerült Újévet köszönteni mamáéknál és a dédinél is. Nos, így teltek az év utolsó napjai minálunk! Kezdődjék hát az ÚJÉV!!! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése