2015. július 18., szombat

Harcz Elek I. Paprika fesztivál

Az első Harcz Elek Paprika Fesztivált volt július 18-án Esztergom-kertvárosban. Több program is várt az oda látogatókat, ami minket mondjuk érdekelt az az arcfestés, ugrálóvár, bohóckodás. Egy hatalmas nagy probléma volt csupán, iszonyat hőség volt és sajnos csak egyetlen egy sátor volt ahova belehetett húzódni. Mikor már rákvörösre sültünk elsétáltunk a lakótelepi játszótérre ami teljesen árnyékos volt, és szerencsére volt ott egy kis bolt is ahol tudtunk jégkrémet vásárolni. Egy kis idő múlva a kis Duracell nyuszikkal visszatértünk a szauna légvárakhoz. Nagyon jól érezték magukat és jól el is fáradtak, mire megérkezett Dudóbohóc már rosszalkodni sem volt kedvük! :D







2015. június 18., csütörtök

Gyereknap, szüret, apáknapja





Idén a gyereknapozás nem úgy jött össze ahogyan azt elterveztük, bár azt nem mondom, hogy unatkoztunk. Ha a srácokat kérdezzük, akkor az óvodai gyereknapozást emlegetik:











Június első napjaiban a telekre is kilátogattunk és ha már ott jártunk szüreteltünk is.
Apák napját is tartottunk! Vágtunk, ragasztottunk, rajzoltunk, színeztünk, a végeredmény pedig, amivel hazavártuk apát:




2015. május 20., szerda

Ádám az állatkertben

Az Okitiből hazatérve, Tudtam nem sok jóra számíthatunk, mert nagyon sok "náthás" gyerkőc vett minket körül. Bár az itthon létet Ádámunk kezdte, Roland a folytatással pont lecsúszott az ovis kirándulásról. nagyfiúnknak nagyon tetszettek a látottak, örömmel meséli el az óvónénik által készített fotókat. Jól el is fáradt, hiszen jó nagy túra volt ez a csemetéknek. A napot fagyizással zárták. :)

2015. május 11., hétfő

Okiti

Mostanában Rolandnak gyakran fájt a feje és végül már egy kis hányás is kísérte. Így volt ez május első hétvégéjén is, rohamszerűvé vált, egyszer csak elkezdte fájlalni a fejét majd hányt egyet és jobban lett, vasárnap délután mintha jobban szenvedett volna, ezért úgy döntöttünk, felvisszük Budapestre az Okitibe. Mire felértünk jobban lett és jól is volt, a vizsgálat alatt sem volt semmi, így haza engedtek. Mivel elég későn értünk haza és a kocsiban sem aludt az úrfi nem vittem másnap oviba. Egész nap semmi baj nem volt, délután 17 óra környékén mondta hogy fáj a feje, majd rögtön hányt is és a szemei is keresztbe álltak. Azonnal hívtuk a doktornéninket aki fogadott is minket (de hozzá tette batyut készítsek). Mikor odaértünk nem volt semmi baja. Viszont vizsgálat közben nagyon durván rosszul lett, többször hányt, és olyan fájdalmai voltak, hogy majd lekaparta a homlokát! Mindezt látva a doktornő már hívta is a mentőt és beszélt az Okitivel is. Nagyon klassz mentőst "nyertünk" egész úton próbálta szórakoztatni minimanót. Mikor  felértünk megvizsgálták, szelepet néztek stb..., szerencsére minden rendben volt, így egy gyors fürdés és alvás. Nem maradhattam vele egy szobában, de kaptam egy ágyat ott az emeleten én is. Reggel 8 körül mehettem be hozzá, csendes pihenőig (kb. 13-15-ig), majd fürdetésig vele lehettem. Szóval másnap volt rtg ami jó volt és csináltak koponya ct-t ami már nem volt olyan jó. A lényeg, hogy szűk agykamrák miatt állítani kellett a shunt-ön 90vmm-ről 110vmm-re. Szerencsére nagyon jól viselte "ezt is", nem okozott semmilyen problémát. A megfigyelés miatt pár napi még maradni kellett, eközben összebarátkozott egy kislánnyal akit nagyon megszeretett és hazaérkezésünk után is többször emlegette.  Ja és volt egy kis meglepetés is: egy kis vidámság a betegeknek. :)


2015. május 2., szombat

Anyák napja

Az idén végre sikerült - így részt vehettem az ELSŐ ANYÁK NAPI ünnepségen! Erre az alkalomra a fiúk meghívót készítettek, ezek közül az egyiket én kaptam meg a másikat pedig  a mama. Az ünnepség előtti fél óra elég izgalmasra sikeredett ugyanis egyik fiam sem úgy működött ahogy kéne - egy kicsit szomorkodtam is ez miatt, de kárpótolt az előadás amit nyújtottak. Ügyesek voltak, mind a ketten részt vettek a szerepjátékokba, körjátékban és az ajándékot is szépen átadták amit maguk készítettek!
Köszönöm ennek a két kis csodabogárnak, hogy az édesanyjuk lehetek!!!




2015. április 18., szombat

Kaland és Kardiológia

A hónap közepén sikerült eljutnunk az éves kardiológiai vizsgálatra is. Az utunk oda nem volt éppen zökkenő mentes. Bár lehet, hogy a jövőben ezt a módit rendszeresítjük. Szóval a Flóriánig jutottunk autóval, a hatalmas dugók miatt, majd később útzár is volt baleset miatt, tehát a srácok kipróbálhatták azt amit a nagyvárosiak szinte minden nap használnak. Villamosoztunk, Metróztunk és jó sokat mozgó lépcsőztünk. Ezek hatalmas élményt nyújtottak a két kis manónak. Végül sikerült eljutnunk a Szent Rókusba, ahol egy gyors regisztrációt követően azonnal szólítottak is bennünket. :) A 2 vizsgálat nem tartott tovább 10 percnél! :)  Ennyi cécó 10 percért! :) Az eredmény jó illetve nincs változás! Legközelebb 2 év múlva kell csak menni!

2015. április 10., péntek

Húsvét

Szerencsére a bárányhimlőt követően egy gyors lefolyású, enyhe megfázás volt csupán, így tehát nem hiányoztak olyan sokat az oviból. Márciusban inkább "anyás hónap" volt - így én hiányoztam sokat a munkából.

Húsvét közeledtével aztán Roland lett beteg így lemaradt a nagy fehér nyusziról, aki meglátogatta őket a csoportban, de azért nem feledkezett meg róla, hiszen Ádámmal elküldte az ajándékát! A csoport képet elnézve nem az én kicsikém volt az egyedüli hiányzó. Sajnos ez az össze vissza idő megvisel mindenkit. Április első napján még jégeső is volt.

De térjünk vissza a nyuszis ünnepre. Hiszen a srácok idén is készültek. Festettünk, vágtunk, ragasztottunk és természetesen verset is tanultunk, hiszen nem szeretnék, hogy elhervadjanak a lányok. :)

Mentovics Éva: Meglocsolhatlak?

Kora reggel elindultam,
erdőn, mezőn jártam,
ringatózó tölgy tövében
kisnyulakat láttam.
Tojást cipelt mind a három:
lilát, sárgát, kéket.
Ha nem bánod, én örömmel
meglocsollak téged.

Apával indultak tehát útnak és mondták el szépen a verset  1-1 piros tojás reményében! :)





2015. február 23., hétfő

Bárányhimlő

Egy hétfői napon apa volt soron, hogy segítsen az ikreknek a fürdésnél. Ekkor lett figyelmes egy hatalmas pötty szerűségre Rolandunk mellkasán. Szinte egészen biztosak voltunk abban, hogy ez bárányhimlő. Azért megnéztem a neten, biztos ami biztos. Reggelre már társai is voltak annak a pöttynek és már volt egy kis hőemelkedés is amit később magas láz is kísért. A mi szeretett doktornénink azonnal írt fel "csoda bogyót". Telviran tablettát kapott ViraSoothe géllel kentem és szódabikarbónás vízzel zuhanyzott a kis manó. Szerencsére nem vakarózott, nem bántotta a pöttyeit. Ami zavarta őt az a 2 napos magas láz illetve a jobb alsó szemhéjába nőtt csúnyaság, amitől be is gyulladt a kis szeme, de krémmel ez is orvosolható volt. Mindez lezajlott 4 nap alatt, tehát szombatra már gyönyörűen múltak a fránya piros pöttyök. Oviba viszont csak szerdán vittem. Ádámunkon 12 nap után jelentkezett az első 2 pötty. Ő másik fajta tablettát kapott, az Aciclovir AL-t, a gél és a szódabikarbónás tusolás maradt. Ádám is ügyes volt, nem piszkálta, bár sokkal jobban zavarta őt. Neki is volt 2 nap magas láz, de a pöttyei neki is elég hamar az 5. napon már múlóban voltak. Ádinak sokkal több pöttye volt, mint öcsinek, bár neki kevesebb volt, de annál inkább hólyagosabb.
Szóval amennyire paráztam ettől az egésztől, végül is szerencsére nem volt olyan vészes egyik manónál sem! :)

2015. február 1., vasárnap

Itt a farsang áll a bál...

A tavalyi évben sajnos ki kellett hagynunk az első farsangi bulit betegség miatt, de az idén sikerült bepótolni. Szerencsénk volt még a jelmezeken sem kellett agyalnom, ugyanis a jótékonysági karácsonyon kapott ajándékok között volt 2 db jelmez és az egyik munkatársamtól is kaptunk egyet, szóval még választási lehetőség is volt! :) Január közepén tartottunk egy ruhapróbát, amit nagyon élveztek a srácok. Ádám autóversenyzőnek míg Roland kalóznak öltözött - az oviban pont fordítva.


Tehát január 30.-án volt az ovis farsang. Sajnos én nem tudtam elmenni, de a mama és a papa örömmel mentek két kis unokájuk maszkara báljukra. :) Ádám hozta a szokásos "itt a mama produkálom magam" formáját, míg Roland rugó lábakat növesztett, míg a zene szólt. A lényeg, hogy mind a ketten nagyon jól érezték magukat! :)


2015. január 1., csütörtök

ÉV VÉGE!

Ez sem úgy sikerült, ahogy kellett volna! 2 alkalommal is hívtak az oviból, hogy Rolandnak nagyon fáj a feje, el van fehéredve ill hőemelkedése van. Szerencsére egyszer sem volt nagy baj, sőt az elsőnél lepihent és néhány perc  múlva semmi baja nem volt. Másodjára már megtámadta valami nyavaja, követte egy kis köhögés, orrfolyás. Viszonylag hamar kilábaltunk a betegségből, az ünnepek is közeledtek így nem voltunk tétlenek:
 
 
 
 
Karácsony:
 
Az óvoda jóvoltából meghívást kaptunk a Rugby klubban tartandó jótékonysági karácsonyra. Hihetetlen élményben volt részünk. Nagyon élvezték a gyerekek a műsort, aktívan részt is vettek benne, ügyesek voltak. Nagyon szépen köszönjük!
 
A karácsonyi készülődést a dédimamánál kezdtük, ahol gyorsan segítettem a Jézuskának fát díszíteni, hogy minél elöbb sor kerülhessen az ajándékozásra, ugyan is a fiúk saját készítésű ajándékkal kedveskedtek a dédinek. (sajnos pont erről nem készült kép). Másnap reggel aztán hozzánk látogatott el a Jézuska és hozzta meg a várva várt ajándékot a távirányítós autót! Volt nagy öröm!
 
 
Délután pedig a mamaék vártak bennünket ebédre, utána pedig ott is megcsodáltuk a szépséges karácsonyfát és természetesen itt is volt ajándák a fa alatt.
 
nagynénivel
 
Utána való nap hozzánk látogattak el az ikrek keresztmamiuk a családjával ill. a mamáék is átjöttek hiszen olyan keveset tudunk együtt lenni egész évben. Karácsony másnapján pedig a nővérem és nagyfia látott vendégül minket. Mindenhol nagyon jól éreztük magunkat és hétvégén még hó is esett:
 
Az év utolsó napján, az esti órákban elsétáltunk a közelben lévő Rendőrségre és vittünk egy kis sütit és gyerekpezsgőt a rend őreinek. Akik villogva köszönték meg a két kis ördögnek, hogy gondoltunk rájuk! Aznap sokáig fent voltak a kis ördögök, hiszen "buli van". Hmmm, de másnap úgyan úgy ébredtek! :) Hiába van ami nem változik! :)  Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!!! :)