2012. január 26., csütörtök

Oiti és láz

Fél év után most jövünk először kontrollra! Nagy szó ám ez!!! Hamar felértünk, nem volt (olyan) nagy a forgalom! Útközben kicsi Rolcsink aludt egy nagyot. Mikor felértünk gyorsan regisztráltattam magunkat, majd épp hogy felértünk, levetkőztünk, elhelyezkedtünk már hívtak is be minket! E. Á. a kezelő orvos, többször megdicsérte Rolcsit, hogy milyen ügyes, szép :)  és hogy mennyit fejlődött! Megvizsgálta, át beszéltük a státuszt és a következő időpontot ami majd csak 1 ÉV múlva lesz! Akkor lesz majd Ct is és majd lassan RTG is (de ez attól függ mennyit nyúlik, nő addig). Ugyanis a hasi szárat meg kell lesni! De ahogy azt már említettem majd csak majd! :)

Egyik pillanatról a másikra Ádám fogta magát és csak úgy szó nélkül belázasodott! 38.6 °C!
Adtam neki 3,5 ml Algoflex Baby-t, de nem igazán használt. Este mikor fürdésnél néztem szintén hasonlót mértem, így akkor már 5 ml-t adtam neki. Másnap már elérte a 39 °C-ot is, jött tehát a hűtő fürdő és egy adag Maxelen kúp is!
Ezek együttese levitte úgy kb. 37,6-ra! Ez szinte egész napos minimum volt! A következő reggelt 37 °C-al kezdtük ez ki is tartott délutánig, ekkor ugyanis ismét 38 °C körül jártunk!
Szerda, azaz ma reggel 38 °C fölött kezdtük a napot adtam neki lázcsillapítót majd összecsomagoltam és mentünk a mamához,
mert Rolcsinkat vittük kontroll vizsgálatra! A mamánál aztán "kihűlt"! Alig hittem a szememnek mikor is az anyukám megmutatta a lapot miket mért. 36°C-ot!!! Örültem, hogy végre nem lázas, de hogy ennyire??? Délután itthon is ekörül-i értéket mértem!
Na, de kicsit furcsa volt nekem ez a kis ember.
Állandóan nyafogott, szinte már hisztibe ment át, de valahogy mégis szenvedős! Este aztán levetkőztettem és tüzetesen átnéztem! Furcsának találtam a színét, a tartását, bőrének tapintását valamint észrevettem, hogy nem úgy veszi a levegőt ahogy eddig (de ez mondjuk lehet a sírástól is), nagyon nem tetszett az sem, hogy 3 napos lázas állapot után ennyire alacsony a hője!
Így szóltam a dr.-néninknek nézze már meg ő is ezt a kis lurkót! Apa vitte is!
Első ránézésre a füle nem tetszett neki, de holnap reggel ismét megnézi és vért is vesz tőle! A vérképe jó lett!
Aztán ahogy jött úgy el is ment, mármint a lázas állapot Ádámunknál ami 3 napig tartott, majd pont emiatt szépen kipettyesedett a felső teste! Mára ez is szépen eltűnőben van. Ahogy jött ez a nyavalya úgy el is illant hál' istennek!
Összességében annyi volt a probléma, hogy a jobb füle (dobhártyája) nem volt olyan szép mint kellene valamint tegnap kibújt a 7. fogacskája!
Rolandunkat kedden visszük a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottság elé felmérésre!
Remélem ott is minden rendben lesz és csupa jó híreket hallunk majd!

2012. január 22., vasárnap

Ismét bumm

De írhatnám címnek azt is, hogy: A 2. nagy bumm, Véres ajkak..... Ádám nagy fiúnk volt az már megint! Ismételten akkora lendültetettel közlekedett, hogy nem volt ideje le tenni a kicsi kezét! Így aztán lefejelte na most nem a szőnyeget, hanem a konyha követ! csak, hogy változatosak legyünk! Furán tartotta a száját, majd pillanatok alatt minden tiszta vér lett. Szerencsére hamar elállt a vérzés és apával hamar megvigasztalódott. Remélem nem jön be az amit mondani szoktak! Mármint, hogy olyan lesz az egész év amilyen napom volt újévkor! Rolcsink mindeközben csendben elfoglalta magát a különböző színes, csörgős zacsikkal, szatyrokkal! Roland egyébként már egyre többet ül fel és úgy foglalja el magát! :) Hihetetlen milyen ügyes ez a kisemberke! Lassan tényleg azon kapjuk magunkat, hogy mind a ketten szaladgálnak majd! Ádám már próbálkozik néha-néha megy is egy-két "önálló" lépést! :) Lassan, de biztosan haladunk előre a két kis imádni való ördögöcskével! :)

2012. január 12., csütörtök

Valami történt

Mármint a fiúkkal! Kedden! Történt ugyan is, hogy Ádámunk egyik pillanatról a másikra elkezdett hisztizni, majd csak lazán üvölteni. Rolcsink biztos megirigyelte a "szép" hangját és ő is rázendített. Nem kellett nekik semmi, ettek, ittak, tiszta pelus, kézbe vettem őket semmi. Ez ment majdnem 4 órán keresztül. A sírásnak köszönhetően hamar elaludtak délbe. Ádám aludt majd egy órát, Rolcsi majdnem másfelet. Ezután szépen játszottak úgy fél órát, majd következett a hiszti, sírás, bömbölés! Szintén ez a vigasztalhatatlan féle! Majdcsak mint amit elvágtak, mindkettő abba hagyta úgy egy óra elteltével! Hogy mi lelte őket???!!! Nem tudom, de nagyon nem szeretnék több ilyet! :(

2012. január 4., szerda

Új év - új helyzetek

Sajnos megvolt az év első balesete is! Ádámunk szerezte! Történt ugyan is, hogy a konyhából beadtam az innikét apának, hogy adjon a fiúknak. Ezt a kis "turbó man" meglátta és már rohant is, de olyan nagy lendületet vett, hogy a kezét nem is bírta letenni, így tehát hatalmas puff! Apa felvette én ekkor csak azt láttam, hogy apa pólója tiszta vér, majd észrevettem, hogy az Ádámé is olyan. Nagyon megijedtem hiszen nagyon folyt a szájából a vér, gyorsan be a fürdőbe ahol elállítottuk a vérzést ezután adtam neki 5 golyó Arnicat, majd fél óra múlva megint! Jó 3/4 óra múlva újból vérezni kezdett nem nagyon, de azért vérzett és nagyon nem tetszett az a hatalmas seb, (attól is féltem, hogy a foga is megsérült, de az szerencsére nem) ezért apa bevitte őt a sebészetre, ahol nagyon bátran viselkedett, meg is dicsérték! Nincs teendő a szájával (felső ajka) ahhoz nem elég nagy, hogy varrni kelljen, de elég nagy! Az éjszaka nagyon kemény volt, sokszor felkelt, sírdogált! 2 napig nagyon meg volt duzzadva, mára már kívülről nem is látszik semmi!

Hmmm, mi így kezdtünk neki az Új Évnek! :(