2011. július 25., hétfő

Újra és újra

Már megint betegek vagyunk! Még jó, hogy volt egy hét tünetmentes állapot!
Szombaton Rolcsink elkezdte, ma reggel Ádámunk folytatja!
Imádom ezt a változékony időjárást! Nem elég, hogy be vagyunk zárva, még ez is!
Kedvenc doktornénk (végre) elment nyaralni, így ő nem tudja megnézni őket!
Nagyon bízom benne, hogy hamar túl leszünk ezen a fránya takonykóron!
Második! Csütörtökön már éreztem, hogy kezd kibújni Roland második fogacskája és
bizony....szombaton már láthatóvá vált! Drága pici fiúnknak már 2db foga van! :)
Ami még jó hír, hogy ismét egyre többet forog, sőt most már elkezdett ő is kiabálni! :)
Ádám még vár egy kicsit ezzel a fogzással, de már készülődik!

2011. július 21., csütörtök

Aki bújt aki nem

Bizony, ezt már szó szerint kell érteni! Rolandunknak ugyanis kibújt az első fogacskája, még kedd este, igaz még csak a hegye, de már kint van! :) Furcsa neki is, hiszen azóta egyfolytában cuppog. Nagyon cuki és mintha az étvágya is jobb lenne. Még mindig nehezebben etethető mint a bátyó, de sokat javult az elmúlt egy hétben! Tegnap voltunk az Oiti-ben, ahol megvizsgálták és csináltak egy koponya UH-t. Minden rendben a következő időpont fél év múlva. Délután pedig Ádám is csatlakozott hozzánk és elmentünk a háziorvosunkhoz!
Méretek:
Ádám:     8260g és 72cm
Roland    7920g  és 72cm
Ádámmal nincs újabb teendő, gyógyszere a Vigantol és Maltofer (Ursofalkot hagyjuk el lassan) tápszere az MCT. Eszik egyébként mindenféle bébikaját (6hó), (pulyka husis, gyümölcs), ami nagyon ízlik neki az a paradicsomos burgonyás hal!

Rolcsinkkal pedig fel kell menni a Heim Pál Kórházba, mert a jobb oldali heréje még mindig nincs lent, a bal lábfeje kissé kifele fordul, valamint szeretnénk ha megnéznék a fülét! Ez 3 különböző osztály (Urológia, Fül-orr gégészet és Ortopédia), magunkat ismerve és persze a kórházakat ezt nem hogy pár óra, de még egy (két) nap alatt sem járjuk meg! Roli egyébként már csak a Vigantolt kapja. Tápszere pedig ..hmmm...most fogunk átállni a Humana Baby Fit Pluss-ra! Eszik mindenféle bébikaját (6hó), (pulyka husis, gyümölcs), ami nagyon ízlik neki az a paradicsomos burgonyás hal! :)
Ja és persze megkapta a soron következő oltását is! :)

2011. július 17., vasárnap

Megtört a jég

Na nem szó szerint! De hosszú hetek óta, újra elkezdett forgolódni a mi kis Rolandunk! :) Másfelől pedig turbó fokozatra kapcsolt a csávó, mert olyan szépen oda (ugrál) mászik ahova akar és olyan sebességgel, hogy követni is alig lehet!
Ádámunk pedig egyre többet hintáztatja magát és ez oly annyira tetszik neki, hogy hangosan kacarászik közben! A forgás neki nagyon megy, legyen az egyik oldal vagy másik oldal, hasról - hátra vagy éppen fordítva, mindegy! Amit szintén egyre többet csinál az a duma. Kiabál és ha nem reagálok rá semmit akkor még hangosabban, egészen addig míg nem utánozom! :) De a tátátátáátáá, babababaa meg ehhez hasonlókat is mondogat! Imádja hallatni a hangját, mi meg imádjuk hallgatni!  Rolcsira vissza térve, ő is próbálgatja már a hangját, igaz sokkal finomabban és halkabban, mint a tesó, de igyekszik! :) A hö hö hö, és ho, ho, ho szavacskákat préseli ki magából! :)
Tegnap voltak itt a Keri Anyuék (bár még keresztelő nem volt, de szervezés alatt) egy kicsit, aminek annyira örültek a srácok, hogy az alvást is kihagyták! Nem is gondoltam volna, hogy a Roland (Erika fia) ennyire szereti a gyerekeket! Annyira jól elvolt a két kis manóval!


2011. július 13., szerda

Ádám és a kontroll

Megvolt Ádámunkkal a kontroll és ezt egy volt osztálytársamnak köszönhetjük, aki éppen ráért és el tudott vinni bennünket ebbe a dög melegbe az I. sz. Gykk-ra! 13 órára volt időpontunk, de kicsit hamarabb értünk oda így nyugodtan meg tudtam etetni. De nem is kellett kapkodnunk, mert kb. 15 órakor nézett rá a doki, (előtte fél órával vették le a vért) a teljes vérképe ekkora már el is készült, de a trombocita száma túl alacsony volt 41! Azonnal be is akarták fektetni, de megismételték a vérvételt ( így azért még plussz másfél órát várakoztunk!) és láss csodát 251-es érték jött ki. Valószínű meg-gágyúlt a gép is abba a melegbe! Na de miért nálunk? Jó későn értünk haza! Kicsi manó az egész utat végigaludta hazáig! Másnap felhívtam őket és rákérdeztem a többi eredményre! Nos a májgyógyszert szépen lassan elhagyhatjuk, a vas és az MCT marad! Következő kontroll szeptemberben!
Rolcsinknál már elhagytam a vasat, neki csak a D vitamint adom!
Tegnap pedig megették a főztömet, ami répa + krumpli püré volt! :) Valamint felköszöntöttük a mamát este ahol nagyon jól viselkedtek, pedig jó 1 órával csúszott meg a fürdés és az utána lévő hami!
Ma volt nálunk a védőnéni, aki szintén nagyon büszke a fiúkra! Ő is elmondta, hogy milyen szépen fejlődnek és hogy milyen ügyesek! Ádám szinte végig ült, Rolcsi pedig hintáztatta magát esze veszett módon! :)