2012. december 6., csütörtök

Pirosruhás, nagy szakállú

December 6-án meghívtak bennünket a leendő óvodánkba, hogy nézzük meg a Mikulást!
Megtettük! Nagyon jól érezték magukat a srácok! A télapó ölébe azért még nem mertek beleülni, bezzeg Enikő! :D A sok gyerkőc között szinte elvesztek (teljes beépülés)! Nem nagyon akartak hazajönni. :D




2012. december 4., kedd

Pószívóval :)

Igen, pószívó, jól írtam! December első napjaiban ugyanis megfázott a mi két kis ördögöcskénk! Szerencsére nem volt komolyabb dolog, hiszen csak az orruk folyt, (de az volt hogy veszett módon).
DE Ádámunk nagyon szépen kifújta zsepibe a nagyját! Rolcsi is szépen jelezte ha már "eldurvult" a helyzet! :) Ilyenkor a kisszobában lévő porszívóhoz mentünk segítségért, akivel (amivel) olyan jól összehaverkodtak a srácok, hogy rendesen zokon vették mikor el mertem rakni! Olyan jó volt végre úgy leszívni a nózijukat, hogy Ők is akarták, sőt a végén már szinte egyedül csinálták, sőt a csöpögtetést is hagyták.
Ilyenkor mondták mindig, hogy orvosságot is! :) Már vagy 4 napja el van rakva a csodaműszer, de még mindig mutatják az orrukat és kiabálják, hogy PÓSZÍVÓVAL! :D
Már a takarításban is nagy segítség a két nagy legény:


2012. november 19., hétfő

Rókus Kórház és egyéb balesetek

Újabb Kórházat vettünk fel az általunk "látogatottak" közé, ez pedig a Rókus Kórház. Mivel még mindig hallja a doktornénik azt a bizonyos szívzörejt, jobbnak látta ha megnézi a srácokat egy szakember a kardiológián! A fiúk keresztapukájuk vitt el minket. Hamar odaértünk és annak ellenére, hogy mindez alvás időben történt, nem okozott problémát a manóknak! (bár aludtak 20 percet a kocsiban, de az nagyon nudli) Odaérve egyből csináltak EKG-t, majd egy rövid ideig kellett várakozni, de az óriási játszó saroknál ez a pici várakozás is pillanatoknak tűnt! Egyesével bevittem az ikreket, hogy a doktorbácsi megvizsgálja ill. hogy UH-t készítsen! Had említsem meg, hogy a doktorbácsi borzasztó, kedves figyelmes és türelmes volt a fiúkkal, folyamatosan beszélt hozzájuk, játékokat adott nekik. A szívzörejjel kapcsolatban annyi, hogy ha nem múlik el akkor jövőre újból kontroll.

Balesetek
Volt egyszer ugyanis, hogy apával játszottak, LEGO-ztak a srácok. Rolcsikánk éppen szétszedett két összeillesztett darabot, mikor is ez olyan jól sikerült, hogy egyenesen apa szemébe csapódott! Mivel nem látott rá és iszonyatosan fájt neki elment az ügyeletre (még jó, hogy nincs messze), onnan pedig elküldték a sürgősségire. Ott pedig megállapították, hogy teljesen bevérzett és beödémásodott, ha holnapra sem múlik a fájdalom és nem lát rá, akkor meg kell műteni! Szerencsére enyhült és ha homályosan is de látott vele. Így csak kontroll, majd két nap múlva ismét. Az biztos, hogy valamennyit romlott a látása, de szerencsére nincs nagyobb baj!


A másik HOPP akkor volt mikor a déli ébredés után hagytam a srácokat a kiságyban. Ekkor történt ugyanis, hogy ez Ádmunknak nem tetszett és inkább ki"szaltózott" az ágyból. Hátul a fogából letört egy pici darab ill. hogy megsérült a szája, na és persze hogy, borzasztóan megijedt (ahogy én is). Már egy ideje tervezek gyerek ágyat venni csak eddig mindig odáztam egy picit. Na, de most kapva az alkalmon egyet gyorsan beszereztünk a másikat pedig, úgy oldottuk meg, hogy ideiglenesen szétszereltük a kiságyat. Szerencsére nincs járkálás. :) Ébredés után Roland első feladata átmászni a bátyushoz, Ádámnak pedig becsukni az ajtót! :)

Egyébként többnyire az működik ha elesnek, beütik, -beverik valamijüket, hogy jönnek "gyógy"pusziért! :)

2012. október 27., szombat

Kontrol (lok)!

A műtétet követő héten voltunk kontroll vizsgálaton Rolikámmal! Bár az út eszméletlen hosszú volt, (ugyanis többnyire úgy kapok időpontokat, hogy a legnagyobb csúcsforgalmat kifogjuk és ez valami borzasztó) de a kórházban nem voltunk fél órát sem! Ebben az alig fél órában bejelentkeztünk, levetkőztünk, megetettem, tisztába raktam, ittam egy finom automatás kávét és még meg is vizsgálták! Szegénykémmel igyekeztem a lehető leglassabban vissza sétálni az autóhoz, de még ez sem volt elég.... nagyon nem akart ismét kocsikázni, amit egyébként szeret, de kizárólag rövidtávon! Mostanában mindig rosszul lett útközben ezért amint hazaértünk első dolgom volt beszélni a doktornéninkkel, hogy milyen csoda szert adja neki! Első nekifutásra a cocculine nevű hómeósbogyót próbáljuk ki! :)

Aztán voltunk még Tatabányán a tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottság előtt, szintén Rolanddal (bátyuskája is elkísérte). Erre most azért volt szükség, mert tavasszal elküldtek korai fejlesztésre, (ahol kezdetben nem sokra ment az oktató, mert nem volt valami együtt működő a kicsikénk, majd jöttek a betegségek és végül a nyári szünet) de mikor a újra kezdtük a tanévet a fejlesztőpedagógus úgy meglepődött Roland ügyességet, hogy közölte nem igen tud ő már vele mit kezdeni. Szóval jó lenne a tatabányai bizottság megnézné! Na ezt sem volt egyszerű dolog elintézni, de végül beleegyeztek! Így aztán számukra is világossá vált, hogy nincs szüksége mozgástani fejlesztésre, viszont keveslik a beszédet a 2 évesünknél (korrigáltan 21 hó), így aztán áprilisig beszédpedagógushoz kellene vinni!

Ma pedig (10.26) A Péterfy utcai szemészeten voltunk a 2 éves kontrollon! Úgy látszik használ a csodabogyó, most nem volt hányás útközben, ill. most Ádám bukott egy keveset, nem tudom ezt mire véljem! A szemükkel viszont minden rendben! :) Legközelebb ismét csak egy év múlva kell menni, akkor lesz szem fenék vizsgálat is!

2012. október 8., hétfő

Műtét az I. sz. Gykk-án

Na, de ne csapjunk csak így bele! Hiszen voltak előzmények. Ádámunk taknyos lett!
Szerencsére hamar észrevettem a nem kívánatos jeleket és azonnal orvosolni kezdtem a problémát a megfelelő hómeósbogyókkal! Bár nem hittem, hogy sikerülni fog, de 2 nap alatt rendbe jött.
Jött viszont öcsi is akinél nem hatottak ilyen gyorsan a szerek! Ráadásként én is rendesen betaknyosodtam és a torkom is nagyon fájt és természetesen most nem maradt ki apa sem!
Már már majdnem kifutottunk az időből, mindez ugye műtét előtt egy héttel, de ekkor az utolsó nap csoda történt!
Hívtam is a doktornőt, hogy nézze meg és Ő is bólintson rá a pesti útra!
Orrunk nem folyt, Rolcsi torka ici-picit piros, nekem meg már csak a hangom nem volt az igazi!
Estre volt már szóltam mamának, hogy kap egy lurkót (Ádámot), míg érte jönnek én pakolok cuccost, ide is- oda is!
(október 3) Reggel aztán útnak indultunk, ahol számítottunk forgalomra (dugóra) az be is jött, viszont voltak nem kívánatos akadályok is így éppen hogy beértünk 8 óra előtt!
Nem kellett sokat várni egy gyors névsor olvasás és ment egy csipet-csapat a nővérke után!
Adat egyeztetés, (méredzkedés) pizsibe öltöztetés, vizsgálat, aneszteziológus-al és a sebésszel egyeztetés, majd várakozás!
Mi a 2. körben voltunk benne, de így sem kellett sokat várnunk, közben pedig megkapta a bódítót is. Rossz volt olyan kis elesettnek, gyengének látni (régi sebeket tépet fel bennem). Majd jött a műtős bácsi és elvitte (én az ajtóig kísérhettem)!
Ólom lábakon járt az idő nem is tudom kb. 40 perc lehetett. Mikor kihozták, őt nem ébresztették fel (mint a többi babát) vártuk míg teljesen magától nem kezd ébredni! Utána ihatott, majd 1 óra elteltével ehetett is!
Nagy fájdalmai voltak, először szájon át kapott fájdalom csillapítót, majd vénásan!
Sokat szenvedett mire elaludt, de végül is csak sikerült egy órácskát aludnia!
Közben megtudtam, hogy bent kell maradnunk éjszakára, a távolság (utak minősége) miatt!
Így délután egy már ismerős kórterembe mentünk a pulmonológiára!
Eljátszogattunk lefekvésig ami (este) fél 8-kor volt! Innen jött egy nehéz menet (nekem) hiszen csak egy széket kaptam az ágya mellé! De valahogy eltelt az éjszaka! Reggel 6-ig aludt egyfolytában a kis törpénk! Néha- néha oda kapott a varrathoz, látszott hogy fáj neki ha úgy mozdul, de Ő egy kis hős nem nyafogott, nem sírt és még csak nyűgös sem volt!
Aztán apa elindult értünk, de Pest előtt meghalt az autó, így keríteni kellett valakit aki értünk jön! Szerencsére sikerült!
Időközben megkaptam a zárójelentést is éééés végre sétálhatott a kicsi Lolo!
Végül megjött a "taxi" és délkörül már otthon voltunk ki-ki a saját ágyában!

2012. szeptember 17., hétfő

Kettő

Nehezen jönnek a szavak, mert annyi gondolat kavarog a fejemben.
Csodálatos év volt… mind a négyen rengeteget tanultunk, a manók sokat (rengeteget) fejlődtek, valamint a kórházakat is igyekeztünk elkerülni (kisebb - nagyobb sikerrel ) A lényeg, hogy ismét eltelt egy év, a mi két kicsi manócskáink pedig
KÉT ÉVESEK LETTEK!
Még mindig pontosan fel tudom idézni AZT a napot…
Pontosan emlékszem a kórházban történtekre is, de azért halványodnak az emlékek.
Ahogy azt így a születésnapok környékén teszi az ember, apával mi is felidéztük a történteket, előkerültek a "régi" képek és hullottak a könnyek! Annyi mindent írhatnék ide … de nem tudom szavakba önteni. :)

ÁDÁM:  február óta önállóan jár - megy, egy igazi izgő-mozgó-szaladgáló kisember lett.
A napokban elkezdett 2 szót összerakosgatni, bár még kicsit bátortalan e téren!
Szókincse viszont igen nagy és ha van kedve alkalmazza is !Imádja mikor mondókázunk.
Kedvence az ÉN elmentem a vásárba és ahogy ő mondaná: CSIP CSIP CSÓPA! =)
Továbbra is nagyon szeret enni, mára már szinte minden evő és ami lényeg, hogy nem kell neki külön főzni vagy áttörni (mondjuk a borsó még mindig nem kedvenc).
Ja és persze már próbálkozik az egyedül kanalazással is, de valahogy jobban szereti, ha anya adja neki a falatot a szájába! Az elmúlt pár hónapban a meglévő 16 fogához nem növesztett újakat!
Kedvenc állandó játékra továbbra sem tart igényt, szívesen játszik mindennel egy kicsit!
Öcsivel (is) szívesen játszik kukucs játékot! Valamint ha valamit el akar venni a tesótól akkor visz cserébe valamit, hogy létre jöjjön az üzlet! Na és persze nincs Ádám grimasz nélkül, továbbra is vágja a pofákat, grimaszolgat! :) Az utóbbi időben kissé távolság tartó az idegenekkel szemben, kell egy rövid idő míg feloldódik! Megtanult profi módon hisztizni, hangosan sikítani (de végre elhagyta a földbe verem a fejem dühömben dolgot) . ;) Fontos megjegyeznem azt, hogy szívesen segít összepakolni a játékokat!
 Méreteit tekintve: 13,16 kg és  87 cm

ROLAND: Július óta jár kel egyedül, egyre szebben és tempósabban rá is illik az izgő-mozgó-szaladgáló kifejezés! Még csak egy-egy szót mond, nem próbálja összerakni őket, szókincse viszont neki is terjedelmes! A mondókákat nagyon szereti, de neki az Én elmentem a vásárba után a Gyí paci paripa, Nyuszi ül a fűben jön be nagyon. Imádja a zenét (még mindig) amint meghallja már a bugi benne is van a lábában! Evés téren (is) sokat fejlődött, hiszen neki sem főzök külön, csak jobban össze töröm és kisebb falatokat igyekszek a szájába juttatni, már amikor én etettem.
Továbbra is úgy eszik, hogy betömi és azt rágcsálja el. :) Viszont ügyesebben eszik kanállal!
Kedvenc étel nincs, de szereti a leveseket, leginkább a gyümölcsösöket!
Az elmúlt két hónapban 2 új fogacskát növesztett, így a jelenlegi létszám 16.
Türelmesebb, mint az Ádám játékok terén is. Szívesen játszik formabedobóval, zongorával és persze mindenféle autóval. Rolcsink továbbra is a mi csupa-mosoly kisfiunk, aki hamar köt barátságot bárkivel. Hisztizni ő is megtanult, asszem elérte a mester fokot! :)
Továbbra is alkalmazza a fejét bele veri a földbe módszert, csak már közben sikít, kiabál is.
Ja és borzasztó akaratos! Pfff ... de dolgozunk rajta, hogy megtanulja, hogy ez nem így működik ahogy Ő képzeli!
Méreteit tekintve: 10,94 kg és  87 cm 



2012. szeptember 4., kedd

Záróvizsgálat a Fejlődésneurológián

A múlt hónap utolsó előtti napján jártunk a Fejlődésneurológián záróvizsgálaton!
Ami annyit jelent, hogy többen nem kell már itt megjelenni a fiúkkal! :) Nem kellett (volna) kapkodni az indulással, ha nem előtte fél órával jut eszembe, hogy nem kértem beutalót. Így hát első utunk Nyergesújfalura vezetett ahol kis várakozással ugyan, de megkaptam a beutalókat!
Végre irány Budapest! Nem volt nagy forgalom szépen haladtunk!
Ahogy elértük a temetőt Rolcsink kipakolt! Ez már a 3. hosszabb út volt, ahol szegénykém összehányja magát (majdnem a cél előtt)! Nem öltöztettem át rögtön, hanem amint megérkeztünk én előre mentem vele, bejelentkeztünk és csak úgy vittem öltözködni. Jó fél órát vártunk mikor szólított minket a pszichológus (kimaradt nála egy ikerpár, így elkezdhetjük mondjuk a Rolanddal).
Volt ám nagy csodálkozás, hogy milyen okos a mi kicsi manónk! Hiszen nagyon szépen megcsinálta a feladatokat és ha éppen volt kedve még beszélt is! Majd újra várakozó állásponton voltunk, de ez sem tartott sokáig, mehettem egyszerre a fiúkkal a főorvosasszonyhoz. Ő is csak ámult milyen sokat fejlődtek és hogy , Rolandunk milyen szépen sétál már! Nem is húzta az időt kérdezett ezt-azt, adott a srácoknak valami kütyüt ami alapján fel is mérte őket! Végül Ádámmal zártuk a sort a pszichológusnál!
Ő is nagyon szépen, helyesen végig csinálta a feladatokat. Ő is beszélt, de leginkább azzal volt elfoglalva, hogy tele a pelus.... Mire tisztába tettem őt és az öcsikéjét meg is lett a kiértékelés!
Korrigált kor: 20hó 2hét     Jelen kor: 23hó 2hét 
Ádám összteljesítménye alapján 21-24 hó között szóródik,  fejlődése megfelelő irányú és ütemű!!!!
Roland  összteljesítménye alapján 18-24 hó között szóródik, Sensomotoros szabályozása korrigált korának közel megfelelő! Önálló járás óta sokat fejlődött.
(csak így zárójelben: a feladatok többségét Rolcsi szebben, helysebben végezte a bátyjánál, ezért is van az hogy neki ilyen nagy az intervalluma)
Nagyon jól jött nekünk, hogy kimaradt az az ikerpár és így a tervezetnél jóval korábban tudtunk végezni!!!!! Amint beültünk a kocsiba Rolcsi el is aludt, valamivel utána Ádink is követte!
Nem aludtak csak kb. szűk egy órát! De itthon nem akartak már aludni! (apával tudtunk volna).
De ami a lényeg, hogy a egy rossz szavunk nem lehet a két manóra, hiszen nagyon jól viselkedtek!!!!

2012. augusztus 23., csütörtök

Heim Pál és I. sz. Gykk

Ma korán reggel útnak indultunk, hogy Rolandunkat megmutassuk a Heim Pál Kórház Ortopédiai osztályán! (De sajnos a tervezett időponttól elmaradtunk úgy 20 perccel!) Előzetes telefonos megbeszélés során közölték, hogy érjünk oda fél 8 és 3/4 8 között, mert utána már nem tudnak sorszámot adni!
Nos így is odaértünk 7:25-re, de már NEM kaptunk sorszámot!
Jó pipa lettem, apáról nem is beszélve! Majd felrobbant fejjel elindultunk a kocsihoz és átmentünk az I. sz. Gyermekklinikára, ahol a Sebészeti osztályon kellett kicsit várakozni, de kellemesen kihasználtuk az időt, pl. megetettem a kis manónkat, átöltöztettem, sétált apával, ismerkedett stb.... Aztán sorra kerültünk. Megnézték a kis heréjét, majd megírták az előjegyzést a MŰTÉTRE!
Október elején lesz esedékes a dolog, ha nem jön közbe semmi!
Holnap felhívom az Idegsebészetet, hogy megnézik-e műtét előtt a shunt-jét avagy sem!
Az nálunk kérdéses, hogy bent tartják-e éjszakára (shunt miatt), mert eredetileg reggel operálnak és késő délután elszokták engedni a "betegeket"! Majd kiderül.... ez már részlet kérdés!
Addig is megpróbáljuk még egyszer ezt a Heim Pál-as dolgot valamikor egy hajnali órában, amikor a recepción szívesen osztogatnak sorszámokat! :)

2012. augusztus 22., szerda

Kiszemelt óvodánkban

Ma délelőtt elmentem a srácokkal a leendő ovijukba! Beszéltem néhány percet Klári nénivel az óvoda vezetőjével, hogy hogy van és mikor és .... ez az oviba kerülős dolog! Nos úgy néz ki mehetnek a fiúk a kiszemelt oviba, beiratkozás áprilisban! Milyen hamar itt lesz! :) Mivel nem volt nagy létszám így maradtunk egy kicsit játszani az udvaron. Elképesztő mennyire élvezték bogyóim!
Ádám eleinte kicsit tartózkodott, de aztán követni is alig lehetett, ment amerre a lába vitte!
Akárcsak a kicsi Rolcsit, ő cseppet sem pironkodott, megfogta az első játékot és már ment is haverkodni! Az első fiú banda nem jött be, aztán rátalált egy vegyes párosra akikkel szinte végig ott volt!
Ádám a kis Casanova a lányokat figyelgette, majd rátalált a motorokra! :) Nagyon jól elvoltak míg egyik az udvar egyik felén volt addig a másik a másikba. :) (de lesve figyelték ám egymást - én láttam)
Nem igazán tetszett nekik, hogy haza kell jönni! Gondoltam én jól elfáradtak, milyen nagyot fognak aludni...... Na persze... ezt csak gondoltam, meg jó lett volna, de a tény az, hogy 1 órácskát ha aludtak! Hmmm... ez van!

2012. július 15., vasárnap

Ez is az is és az elmaradt írások!

Egyik hétvégén elmentünk kirándulni. Az első úti cél Pest, majd a visegrádi palotajátékok lett volna, de azt kihagytuk a sok "buta" emberke láttán! Inkább tovább mentünk ... Dömösre. Ott szépen lemennünk a Duna-partra. A srácok először a kavicsokat csodálták meg, majd a hajókat és végül a nagy hullámokat. Aztán valahogy vizes lett a lábuk, ekkor még úgy szorították a kezünket, hogy az majd belilult. :) Majd néhány perc múlva már Ádámunk egyedül ment felfedező útra. :) Jót pancsoltunk a közel 40° - ban. Utána még piknikeztünk egyet a fák alatt! Nagyon jól éreztük magunkat és kellően el is fáradtunk aznap!

Pár hete egyik nap dédis napot tartottunk. Ennek előzménye csupán annyi, hogy mikor sétáltam velük megláttak egy nénit aki nagyon hasonlított a dédire és a kis manók onnantól kezdve majd fél órán át dédiztek. Mikor legközelebb telefonon beszéltem vele, azt mondta,
hogy akkor átjön másnap kicsit... és ez így is lett! Aznap jól elfáradtak a fiúk és a dédi is! :)

A kánikulát egyébként nagyon jól viselték a srácok, csak ez a mostani változékony, ilyen-olyan nem jön be nekik (sem)!

Mama hiány! Valamelyik nap spontán sírógörcsbe tört ki Ádámunk, miközben a mamát kereste, vagy az ajtóhoz ment és onnan leste vagy az ablaknál álldogált hátha meghallja őt! Időközben Rolcsi is csatlakozott hozzá! Így hát gondoltam orvosoljuk a dolgot és felhívjuk! Nos, ez rövid ideig hatott is, úgy 3-4 másodpercig, aztán kezdődött elölről a zenebona, ezt meghallva mama autóba pattant és eljött a fiúkhoz egy kicsikét!

A héten pedig egy nagyon fontos dolog történt az életünkben! Roland fiacskánk elindult!
Nagyon büszkék vagyunk rá! Imádom nézni ahogy esik kell. Fel áll, majd huppan egyet! :)
Azóta eltelt pár nap és már kanyarodni is tud (csak utána huppan)! :)

2012. június 25., hétfő

Pünkösd utáni lázas napok

Pünkösd hétfőn a mamáéknál voltunk egy keveset! Szerdán fejlesztésen voltunk ahova Ádámunk is elkísért. Kipróbáltuk az új szisztémát, miszerint én elbújok, láthatatlanná válok, míg a Rolcsit megpróbálja Anikó néni egy kis együttműködésre bírni. Ez igénybe vett kb. negyed órát, közben pedig ment az ordítás, de végül sikerült! Ádám közben járt kelt (ő mondjuk oda tudott jönni hozzám, ha már nagyon hiányoztam neki). Csütörtökön aztán már magas lázzal ébredt a mi kis Rolandunk. Pénteken mamával elvittük őket orvoshoz a diagnózis: torokgyulladás!

A patikába menetelem illetve az onnan való hazajövetelem pedig megér egy külön bejegyzést!

A lázas állapot szombatig tartott, így tehát kialakultak a lázpöttyök. Szombat délelőtt elvitte a mama Ádit, a szemem ill. a Rolcsi állapota miatt! Másnap Ádám már itthon volt! Hétfőre viszont én lettem iszonyat módon taknyos amit igen hamar elkapott az Ádám! Mama csak csütörtökön délben tudta elvinni a Rolcsit, (hogy ne kapja el) de ekkor már késő volt, hétfőig ugyan maradt, de a helyzet nem javult egészen csütörtökig ott pedig mintha elvágták volna, mind a 3-an felépültünk a fránya takonykórból! =)

2012. június 23., szombat

Megjött a kánikula

A hétvégét követően megtörtént az első huzamosabb ideig tartó hőség! Amit valljuk be sokan vártunk már!Végre előkerült a medence és a féktelen udvaron szaladgálás! =) A sétákat vagy korán reggel vagy pedig este kellett megejteni, már amikor nem volt nagyon csábereje a kertnek! (bízom benne, hogy jövőre még szebbé tudjuk varázsolni, tele növényekkel és egy csipet élményparkkal szeretnénk színesíteni) A lényeg, hogy a srácoknak így is bejön. Roland igazi vízi csirke, imád lubickolni, bohóckodni a medencében! Ádámot nem nagyon hatja meg a dolog, ő szívesebben húzza-vonja a kis kocsiját! =)

A meleget egyébként egész jól viselik, csak legyen a közelben mindig elég innivaló, ha véletlen kicsit kése na akkor van hiszti, nyűgi, de amúgy tényleg nagyon jól bírják! (eddig)

2012. május 30., szerda

Menetrend

Ádám mikor beteg volt (hó elején) úgy döntött nem kell neki többet az a fránya cumi. Így tehát pipa nélkül alszik azóta is és még csak nem is hiányolta! Az egyszeri tápszeréről is lemondott, mert valami komolyabbra vágyott. =) Valamint megkapta végre az elmaradt 15. havi kötelező oltást! Nem utolsó sorban pedig sikeresen áttértünk az egyszeri alvásra is, ami kb. déltől van olyan 13:30-ig. Így a napirend nagyjából a következő:
06:00-06:30       Ébredés, reggeli
10:30                 10 órai
12:00-13:30       alvás, ebéd
16:30-17:00       uzsi
19:30-20:20       fürdés, vacsi, alvás

2012. május 27., vasárnap

Városligeti gyereknap

Vasárnap reggeli után már útnak is indultunk. Az elsődleges úti-cél a fiúk keresztanyja és becses családja volt! Itt a fiúk megették a tízórait, kicsit játszottak, majd indultunk is tovább a Városligetbe! Rengetegen voltak! Parkolni is csak távolabb volt ésszerű! Megérkeztünk, fiúk kocsiból ki - kocsiba be. Tettünk egy kört, majd kerestünk egy "nyugodt" tisztást, hogy végre szabadjára engedjük a fiúkat. Rolcsi a leterített pokróc körül volt (kb 3-4m-es körbe), Ádám szaladt míg a lába vitte! :D Már jócskán benne voltunk a délutánba mikor elindultunk hazafelé. A kis manócskáink pedig csak az autóban aludtak el, de ott aztán egy pillanat alatt! :) Nagyon jó kis nap volt, mindenki jól érezte magát és kellően el is fáradt!



2012. május 18., péntek

600

Következzen néhány szám(adat)! 9.-én 600 naposak voltak a kis harcosaink! 15.-én betöltötték a 20. hónapot! Ádám jelenleg 12,12 kg és 12 foga van, újabb 2 pedig nagy készülődésben. Roland most 10, 33 kg, neki pedig 8 fogacskája van! Megkapták a 18. havi kötelező védőoltást! =)

A fiúkról általában:

Ádám: mióta tud egyedül menni, csak megy, megy és megy vagy éppen szalad, rohan. Ezért már kicsit zavarja, hogy "sokat" van babakocsiban, de sajnos, ha egyedül megyek velük nem tudom kivenni, mert akkor a Roli is jönne ő meg még ugye nem tud. Kevesebbet beszél mint a tesója, és általában csak 1 szót mond, viszont ha van kedve a bonyolultabb, hosszabb szavakat is vissza mondja! Továbbra is inkább anyás!

Roland: ő még ugyan nem tud egyedül járni, de nagyon élvezi ha sétálunk vele, a mászásban meg már olyan profi, hogy 3-4 nap alatt elfüstölnek a nacik a térdénél! Mostanában 2 szót is mond(egymásután), ilyen a piszi baba és a bim-bam de ebből van hogy bim-bam-bumm lesz! Továbbra is inkább apás!

Mind a ketten: imádják a gyerekeket, Rolcsi mondjuk hamarabb barátkozik mindenkivel mint az Ádám, de ő is hamar feloldódik! Nagyon szeretnek pancsizni, de a Roland az aki igazi vízi csirke! Tomból a sapka őrület - természetesen bent a lakásban! =)

Evés: most már nem kell teljesen pépesre készítenem az ennivalót, ami szinte már lehet bármi, hiszen a nagyobb darabkákat is szépen megeszi a Rolcsi is! Még mindig kedvenc a halas étel és most már a tejbegríz is! Szívesen eszik a kekszet amiből nem értem hogyan, de a snack a kedvenc! A pudingért továbbra sem kapkodnak, de a joghurt az jöhet!

2012. május 17., csütörtök

Elkezdődött a korai fejlesztés

Így van végre elkezdtük a korai fejlesztést Rolcsikánknál!
A játékban benne van, egy-két feladat is tetszik neki, érdeki, csinálja, de csak akkor ha én segítek neki és nem a fejlesztőpedagógus - Anikó néni!
Sajnos őt nem igazán engedi közel magához vagy ha mégis csak nagyon rövid időre!
Tettetünk egy próbát arra, hogyan viselkedik, (tornázik) ha ott a bátyus - a végeredmény egész jó lett!
Aztán volt, hogy apával ment akkor is jól csinálta a dolgokat, de akkor is szigorúan csak apával.
Kaptunk kölcsön egy hatalmas fejlesztő labdát, ezen nagyon szeret ugrálni és ha van kedve nagyon ügyesen végig csinálja a gyakorlatokat is! Még mindig nem megy egyedül, viszont sétálni szeret, mostanában pedig sokat áll úgy, hogy neki van dőlve valaminek vagy csak egy kézzel kapaszkodik (valahogy így kezdődött Ádámunknál is az egyedül járás).
Szóval haladunk szépen lassan! :)

2012. április 25., szerda

Mond utánam...

Mostanában gyakran mond ki utánunk szavakat a mi kis Ádámunk valamint ismerkedünk az állatok hangadásával is! Ma délelőtt is éppen így történt:

Anya: baba, Ádám: baba

Anya: mama, Ádám: mama

Anya: kocka, Ádám: kokka

Anya: karika, Ádám: kaika

Anya: táska, Ádám: kákka

Anya: autó, Ádám: tütü

:D Megzabálom Egyébként nagyon ügyesen utánoz a Rolcsi is és valamivel többet is dumál, persze az ő sajátos nyelvén!

2012. április 16., hétfő

Idén másodszor is kórház

Ez a fránya nátha és az oda vissza megfertőzés, rossz fordulatot vett! Eddig aggódtunk, hogy a Roli lábaljon már ki belőle ami sikerült is, viszont közben jól vissza fertőzte a tesót! Nos azt tudni kell, hogy ha minél többször fertőződik vissza valaki annál súlyosan szövődmény lép fel! Ez lett nálunk is. Ádám több napja magas lázzal küzdött, közben egyre inkább elesetté vált, enni-inni alig akart, aludni pedig szinte egész nap tudott volna, mindezek mellett folyamatosan köhögött, hol roham szerűen, hol pedig csak "simán"! Hétfőn mamával elvittük őt az esztergomi csoda ügyeletre ahol szinte azt mondták szóról szóra, hogy semmi baja nincs a gyermeknek! Ezek után kedden már 3-szor kellett inhalálni, szerdán pedig már ha azt írom nem volt önmaga a mi nagyfiúnk nem túlzom! Egy bágyadt, sápadt, köhögésektől és a láztól megviselt kis ember halmaz volt. :( Így végül bekerültünk az I. sz. Gyermekklinikára. Még idejében érkeztünk, azt mondták talán egy lépes választott el bennünket az intenzív osztályra kerüléstől! De szerencsére erre nem került sor és az is szerencse, hogy volt szabad baba-mama szoba így betudtam vele feküdni én is! Péntekre aztán lejjebb ment a láza és közölték, hogy ha otthon el bírom látni akkor a hétvégére hazamehetünk! Kalandosan ugyan, de sikeresen hazaértünk! Szombat estére pedig kezdett a mi kis régi Ádámunk visszatérni! :) Kedden megyünk csak vissza és nagyon remélem, hogy Rolandunk nem kapja el "ismét" valamit Ádám is mielőbb teljesen rendbe jön!

2012. április 6., péntek

Bronchitis

Két hete vasárnap kezdődött egy egyszerű megfázással mind a két manónál. Majd szépen lassan javult a helyzet, a hét elején Ádámunknak már nem is kellett szívni az orrát és a doktor nénink is gyógyultnak nyilvánította! Ezzel szemben Rolcsink állapota tovább romlott és lett belőle egy szép kis bronchitis! Folyamatosan, megállás nélkül folyik az orra, kedd délutántól borzasztóan köhög, este pedig már szteroidot is kellett neki adni lefekvés előtt. Tegnap már nem kellett neki a Rectodelt kúp, de mire jött a doktornő addigra szépen körbe hányt a kis manó, (az egész vacsit kipakolta) nagyon köhög és a váladék is sok. Egy kis teát kapott aztán letettem aludni, éjjel aztán sokszor fenn volt, többször itatgattam. Ma sokkal óvatosabb voltam ; többször evett- ivott keveset. Nem tetszett neki a dolog, de hát muszáj! Délután már volt 5-10 perc mikor is nem kellett a nóziját törölgetni és valamivel kevesebbet is köhögött! Remélem mihamarabb rendbe jön a mi kicsi Rolcsikánk!

2012. április 5., csütörtök

Új verda

Tegnap még ebéd előtt úgy döntöttem elmegyek a fiúkkal a városba és kiváltsuk a gyógyszert. Ám de félúton megadta magát a babakocsi! Az egyik csavar feladta a küzdelmet és eltört. Így a hatalmas ikerkocsi irányíthatatlanná vált! Apa nem tudott eljönni a melóból, anyukámat nem értem el, sehol egy ismerős. Kezdtem kétségbe esni! Ekkor megpillantottam az út túloldalán a dédit! Hozattam vele a fiúknak elterelő kiflit! Gyorsan beszaladtam a patikába, közben szerencsére a mama felhívott és értünk jött, addig a dédi elindult a babkocsival hazafelé!
Ma pedig a mama váratlanul megpillantott egy nyári ikerbabakocsit és úgy döntöttek a papával, hogy beszélnek a húsvéti nyuszival. Így aztán este megérkezett a ici-picit korai nyuszi és magával hozta az új verdát! Köszönjük szépen!!!

2012. március 25., vasárnap

Változás

Ez a változás reggel mutatkozik meg! Az eddigi menetrend az volt, hogy az első etetés ami körülbelül fél 6-kor történt, utána még visszaaludtak (1 órácskát). Nos ez mára teljesen megszűnt. Jelen állás szerint vagy felkelnek ugyan így fél 6 körül, de ha minden jól alakul, akkor csak 6-kor egy gyors hami és utána már nem alszanak, hanem kezdetét veszi a maratoni délelőtt! Semmi gond ezzel csak néha tényleg nagyon nehezen megy el a délelőtt. Örülök, hogy már itt a tavasz, így már reggel teszünk egy kis sétát! Fél 10-kor "reggeli", majd utána alszanak 1-1,5 órát! Ha idő engedi jöhet ismét a séta. 13:30 ebédidő, valahol valami finomat! :) Ezután elvannak még egy darabig max. 2 órát, de utána valahogy el kell őket altatni, mert különben nem bírják a gyűrődést (vagy inkább én!!!!). 19 órakor kezdetét veszi a pancsi - pancsi ami után jön a vacsi ami után jön az alvás (ez vagy egyből bekövetkezik vagy kell olyan 10-15-20 perc)!

A probléma a következő: jó ez a séta dolog csak Ádámunk mióta egyedül jár- kel a lakásban szeretné ezt odakint is megtenni, de ha kiveszem, hogy sétáljunk kicsit Rolcsink nem nézi jó szemmel, hogy ő miért marad a kocsiban! (így ez egyedül kissé macerás)

A másik pedig, hogy rossz helyen van az "alvás idő", jó lenne valahogy felborítani ezt a rendet, mivel a fejlesztés akkor van mikor délután aludnának! Próbáltam már variálni, de valahogy a fiúk ragaszkodnak a fent említett "új" rendszerhez! :S

2012. március 7., szerda

Már megint

Ez az egész úgy kezdődött, hogy Ádámunk kissé taknyos lett, amiért az oltást sem kapta meg! Őt követte öcsikéje néhány nap lemaradással. Sajnos ő annyira szenvedett, hogy enni sem tudott, amit meg nagy nehezen lenyelt azt fel is köhögte egyhamar így telt az első nap és a rákövetkező sem volt sokkal jobb , ezért is került kórházba kiszáradás gyanújával. Szerencsére nem kellett sokáig ott maradni, de azért az a néhány nap is éppen elég volt. Jó kis hasmenéssel jöttünk haza, de hál istennek egy nap alatt végig ment rajtunk (Rolcsin és rajtam). Közben apa lett nagyon beteg - tüdő gyulladása lett, 4 napig szinte alig kellót fel az ágyból, majd felhívta az ügyeletet, akik mentőt küldtek és bevitték a csodálatos esztergomi kórházba, ahonnan egy felszínes vizsgálat után ki is engedték. Szerencsére éppen nálunk járt a doktornő aki a fiúkat nézte meg, mert nem javult az állapotok, sőt.... kezdetleges hörgő gyulladás és nátha az ami most eluralkodott rajtuk, majd utánuk megvizsgálta apát is! Hogy ne maradjak le nagyon tőlük szereztem egy jó kis arc üreg gyulladást ami később fül kürt huruttal társult. Apa ezek után rendbe jött. Közben a fiúk voltak röntgenen és bebizonyosodott, hogy nekik is tüdő gyulladásuk van. A jelen állapot szerint még nekem folyik kicsit az orrom és egy kicsit még érzem a fülemen, hogy nem a régi, de sokkal jobb! A fiúk szobájából "végre" eltettem a porszívót a helyére. Még kapnak 1-1 puffot de lassan már azt is elhagyom. Asszem röviden és nagyon tömören ennyi lenne!

2012. február 22., szerda

Szent Borbála Kórház

Bizony úgy alakult, hogy megismerkedtünk a megyei kórházzal is! Szerdán Rolandunk olyan szinten volt tiszta takony, hogy az étel sem kellett neki vagy ha nagy nehezen lement pár falat az vissza is jött! Sajnos az innivalóval is ez történt! Végig jó kedvű volt, nem nagyon érdekelte a dolog! Másnap, csütörtökön már az a néhány falat amit lenyelt, nem jött vissza és némi folyadékot is magához vett! De ez még mindig túl kevés volt a tegnapi nappal együtt alig haladta meg a fél litert a bevitt mennyiség! Ezért úgy döntött a doktornénink jobb megelőzni a bajt (és mivel, hogy shunt-ünk is van) hát irány a megyei kórház, hogy kapjon egy kis infúziót! Az utunk oda igen kalandosra sikeredett, de végül oda értünk! Adat felvétel, véna keresgélés, vérvétel + " 7 " szétdurrantott véna, de végül is egy másik osztályról áthívott drnő elsőre sikeresen megbökte (ezek a műveletek kb. 1 órát vettek igénybe, addig üvöltött a kicsikénk). Lefektettem, majd haza jöttünk aludtunk néhány órát, majd az előző este mamáékhoz átkerült Ádámunknak vittünk ruhákat, hamit, pelust.... Aztán rohantunk is vissza Tatabányára Rolcsinkhoz, úgy készültem, hogy befekszem mellé, de az osztályon közölték, hogy látogatási tilalom van és, hogy nem mehetünk be. Hiába mondta, hogy ez már éjjel le volt beszélve és még egy órával ezelőtt is azt mondták minden rendben van! Az a néhány perc amíg a drnő intézkedett a bent maradásomat illetően örökké valóságnak tűnt! Végül maradhattam, igaz csak reggeltől estig, éjszakára át kellett mennem a szállásra! Szerencsére miután megérkeztem elfogadta az inni valót és elkezdett eszegetni is! Másnap szombaton pedig már teljes adagokat evett és annyit ivott mint még sose! Így tehát szólhattam apának, hogy jöhet is értünk! :) Sajnos haza hoztunk egy kis hasmenést (az szerencsére aznap végig is ment rajta és rajtam).

Nagyon sok kórházban megfordultunk már, de az amit itt láttam elkeserített. Egyik helyen sem álltak a gyerkőcök mellet, hogy mikor mi a bajuk. De mikor már huzamosabb ideig sírtak csak oda mentek megnézni őket ill. többször rájuk néztek! Itt? Szegény csemeték kiüvöltik a lelküket és feléjük sem néznek! Akkor láttuk csak a nővéreket (nővért), mikor etetés, gyógyszer osztás, nővérátadás ill. vizit volt! (itt jegyezném meg, hogy volt bent hasmenéses gyerek akinek gyakran kellett volna pelust cserélni, ismétlem VOLNA)

2012. február 15., szerda

Orrszívó

Nos igen, ő lenne az a félelmetes orrszívó! Emlékszem mikor mini manók voltak és ez a csúnya masina hetekre beköltözött a szoba egyik sarkába, már szinte azt várták mikor kerül végre használatra! Most meg már mikor meglátják hatalmas üvöltés és reszketés veszi kezdetét, pedig még be sem kapcsoltam azt a fránya porszívót! De hát, muszáj! Vasárnap estétől Ádám lett tiszta takony, majd tegnap estétől már kicsi Rolcsi is. Nála annyival rosszabb a helyzet, hogy egyáltalán nem tud aludni és enni tőle, míg Ádám csak szakaszosan ébred fel és elég jól eszik! Remélem gyorsan átmegy rajtuk, mert így elég hosszúak az éjszakák a hosszú nappalok után! :-/

2012. február 14., kedd

Csütörtök esti frász

Az egész nap eseménytelenül zajlott! Még fürdetésnél és az azt követő vacsinál sem volt gond.
Aztán lefektettük őket. Eltelt  kb. 10 -15 perc és hangos sírás hallatszott a másik szobából!
Ádám az. Átmentem és már akkor tudtam, hogy ez nem olyan sírás mint a megszokott.
Nem is tudtam megvigasztalni Felvettem és éreztem, hogy az izmai megfeszülnek. Szóltam apának, hogy nézze meg ő is, átvittem a nagy szobába, hogy jobban szemügyre vegyük és persze, hogy Rolcsit ne zavarjuk! Mikor letettem az ágyra ismét nagyon sírt és görcsösen megfeszültek az izmai valamint kihagyott a légzése is párszor. Apa egyből hívta az ügyeletet aki meghallgatta a panaszt és úgy döntött inkább mentőt küld! Pár percen belül itt is volt a szirénás autó. A vizsgálat során hasonlókat produkált, így bevittek minket az "esztergomi csoda" kórházba. A bent történteket nem részletezem - mert elkap a síró ill. nevető görcs!
A lényeg, hogy mire beértünk megszűntek a problémák. Se vérvétel se semmi, egy felületes neurológiai vizsgálat után kijelentették, hogy a gyermeknek düh-rohama van. Na ettől a hírtől apának lett az...... Másnap elmentünk a saját orvosunkhoz aki azt mondta nagy a valószínűsége, hogy hirtelen leesett a kálium és magnézium szintje!
De ezt a vérvétel amit ugye nem vettek le kimutatta volna!

2012. február 13., hétfő

Szuri

Egyenlőre most csak Rolandunkat bökték meg kétszer. Az MMR oltás kötelező dolog, rózsahimlő, mumpsz és kanyaró ellen van + megkapta még a Prevenar következő adagját is! Így egy kar egy comb! :( Hát mit mondjak, ez a kis manó egy igazi harcos. Egy kis pityergés és már el is van intézve! Tényleg nagyon jól viselte! A Tesó elvileg pénteken kapta volna meg, de nem fogja mert beteg. De ez egy másik bejegyzés lesz! Még csak 3,5 nap telt el, várom azt a bizonyos 7.-et és bízom benne, hogy egy kis lázzal átvészeljük!


2012. február 4., szombat

Vajas kenyér

A minap úgy döntöttem, hogy itt az ideje újítani! Így tejpép helyett Ádámunknak vajas kenyeret, párizsit és sajtot adtam kis falatkákban. Ízlett neki, szépen megette! Sejtettem, hogy meg fogja enni, mivel nagyon szeret apukája közelében lenni mikor ő eszik, ilyenkor ugyanis apa mindig csempészik a szájába némi finom falatot! Legyen az egy darab kenyér, krumpli, húsi, süti, csoki. A lényeg, hogy "apa" megajándékozza egy két falattal! :)
Rolandunk is nagyon jól halad, ami az evést illeti ugyanis elkezdte eszegetni a darabosabb kajákat. Így már a 8 hónapos (üveges) ételeket is megeszi, igaz lassan, megfontoltan, nem is az egészet, de megeszi

2012. január 26., csütörtök

Oiti és láz

Fél év után most jövünk először kontrollra! Nagy szó ám ez!!! Hamar felértünk, nem volt (olyan) nagy a forgalom! Útközben kicsi Rolcsink aludt egy nagyot. Mikor felértünk gyorsan regisztráltattam magunkat, majd épp hogy felértünk, levetkőztünk, elhelyezkedtünk már hívtak is be minket! E. Á. a kezelő orvos, többször megdicsérte Rolcsit, hogy milyen ügyes, szép :)  és hogy mennyit fejlődött! Megvizsgálta, át beszéltük a státuszt és a következő időpontot ami majd csak 1 ÉV múlva lesz! Akkor lesz majd Ct is és majd lassan RTG is (de ez attól függ mennyit nyúlik, nő addig). Ugyanis a hasi szárat meg kell lesni! De ahogy azt már említettem majd csak majd! :)

Egyik pillanatról a másikra Ádám fogta magát és csak úgy szó nélkül belázasodott! 38.6 °C!
Adtam neki 3,5 ml Algoflex Baby-t, de nem igazán használt. Este mikor fürdésnél néztem szintén hasonlót mértem, így akkor már 5 ml-t adtam neki. Másnap már elérte a 39 °C-ot is, jött tehát a hűtő fürdő és egy adag Maxelen kúp is!
Ezek együttese levitte úgy kb. 37,6-ra! Ez szinte egész napos minimum volt! A következő reggelt 37 °C-al kezdtük ez ki is tartott délutánig, ekkor ugyanis ismét 38 °C körül jártunk!
Szerda, azaz ma reggel 38 °C fölött kezdtük a napot adtam neki lázcsillapítót majd összecsomagoltam és mentünk a mamához,
mert Rolcsinkat vittük kontroll vizsgálatra! A mamánál aztán "kihűlt"! Alig hittem a szememnek mikor is az anyukám megmutatta a lapot miket mért. 36°C-ot!!! Örültem, hogy végre nem lázas, de hogy ennyire??? Délután itthon is ekörül-i értéket mértem!
Na, de kicsit furcsa volt nekem ez a kis ember.
Állandóan nyafogott, szinte már hisztibe ment át, de valahogy mégis szenvedős! Este aztán levetkőztettem és tüzetesen átnéztem! Furcsának találtam a színét, a tartását, bőrének tapintását valamint észrevettem, hogy nem úgy veszi a levegőt ahogy eddig (de ez mondjuk lehet a sírástól is), nagyon nem tetszett az sem, hogy 3 napos lázas állapot után ennyire alacsony a hője!
Így szóltam a dr.-néninknek nézze már meg ő is ezt a kis lurkót! Apa vitte is!
Első ránézésre a füle nem tetszett neki, de holnap reggel ismét megnézi és vért is vesz tőle! A vérképe jó lett!
Aztán ahogy jött úgy el is ment, mármint a lázas állapot Ádámunknál ami 3 napig tartott, majd pont emiatt szépen kipettyesedett a felső teste! Mára ez is szépen eltűnőben van. Ahogy jött ez a nyavalya úgy el is illant hál' istennek!
Összességében annyi volt a probléma, hogy a jobb füle (dobhártyája) nem volt olyan szép mint kellene valamint tegnap kibújt a 7. fogacskája!
Rolandunkat kedden visszük a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottság elé felmérésre!
Remélem ott is minden rendben lesz és csupa jó híreket hallunk majd!

2012. január 22., vasárnap

Ismét bumm

De írhatnám címnek azt is, hogy: A 2. nagy bumm, Véres ajkak..... Ádám nagy fiúnk volt az már megint! Ismételten akkora lendültetettel közlekedett, hogy nem volt ideje le tenni a kicsi kezét! Így aztán lefejelte na most nem a szőnyeget, hanem a konyha követ! csak, hogy változatosak legyünk! Furán tartotta a száját, majd pillanatok alatt minden tiszta vér lett. Szerencsére hamar elállt a vérzés és apával hamar megvigasztalódott. Remélem nem jön be az amit mondani szoktak! Mármint, hogy olyan lesz az egész év amilyen napom volt újévkor! Rolcsink mindeközben csendben elfoglalta magát a különböző színes, csörgős zacsikkal, szatyrokkal! Roland egyébként már egyre többet ül fel és úgy foglalja el magát! :) Hihetetlen milyen ügyes ez a kisemberke! Lassan tényleg azon kapjuk magunkat, hogy mind a ketten szaladgálnak majd! Ádám már próbálkozik néha-néha megy is egy-két "önálló" lépést! :) Lassan, de biztosan haladunk előre a két kis imádni való ördögöcskével! :)

2012. január 12., csütörtök

Valami történt

Mármint a fiúkkal! Kedden! Történt ugyan is, hogy Ádámunk egyik pillanatról a másikra elkezdett hisztizni, majd csak lazán üvölteni. Rolcsink biztos megirigyelte a "szép" hangját és ő is rázendített. Nem kellett nekik semmi, ettek, ittak, tiszta pelus, kézbe vettem őket semmi. Ez ment majdnem 4 órán keresztül. A sírásnak köszönhetően hamar elaludtak délbe. Ádám aludt majd egy órát, Rolcsi majdnem másfelet. Ezután szépen játszottak úgy fél órát, majd következett a hiszti, sírás, bömbölés! Szintén ez a vigasztalhatatlan féle! Majdcsak mint amit elvágtak, mindkettő abba hagyta úgy egy óra elteltével! Hogy mi lelte őket???!!! Nem tudom, de nagyon nem szeretnék több ilyet! :(

2012. január 4., szerda

Új év - új helyzetek

Sajnos megvolt az év első balesete is! Ádámunk szerezte! Történt ugyan is, hogy a konyhából beadtam az innikét apának, hogy adjon a fiúknak. Ezt a kis "turbó man" meglátta és már rohant is, de olyan nagy lendületet vett, hogy a kezét nem is bírta letenni, így tehát hatalmas puff! Apa felvette én ekkor csak azt láttam, hogy apa pólója tiszta vér, majd észrevettem, hogy az Ádámé is olyan. Nagyon megijedtem hiszen nagyon folyt a szájából a vér, gyorsan be a fürdőbe ahol elállítottuk a vérzést ezután adtam neki 5 golyó Arnicat, majd fél óra múlva megint! Jó 3/4 óra múlva újból vérezni kezdett nem nagyon, de azért vérzett és nagyon nem tetszett az a hatalmas seb, (attól is féltem, hogy a foga is megsérült, de az szerencsére nem) ezért apa bevitte őt a sebészetre, ahol nagyon bátran viselkedett, meg is dicsérték! Nincs teendő a szájával (felső ajka) ahhoz nem elég nagy, hogy varrni kelljen, de elég nagy! Az éjszaka nagyon kemény volt, sokszor felkelt, sírdogált! 2 napig nagyon meg volt duzzadva, mára már kívülről nem is látszik semmi!

Hmmm, mi így kezdtünk neki az Új Évnek! :(