2011. december 28., szerda

Karácsony

Végre eljött, amit már nagyon vártam! Igen! Én talán jobban mint a fiúk! 23.-án miután elaludtak a fiúk, jött a kedvenc részem a fa állítás és díszítés! Mikor végeztem könnybe lábadt a szemem, mert eszembe jutott, hogy a tavalyi évben (2010) mennyire más volt minden ekkor! Hiszen éppen, hogy csak az ünnepekre engedték haza a mi kis (sárga) csöppségünket, akiről akkor nem mondtak túl sok jót az orvosok! De ez már a múlt!!! Most mindkét fiúcska nagyon toppon van (a szó minden értelmében)! :) A fa állításával kapcsolatban elláttak pár tanáccsal a tapasztaltabb kisgyermekes szülők, mint pl azzal, hogy minden irányba jól rögzítsem, mert hiszen jó játék lesz ez nekik! Ezzel szemben mikor 24.-én délelőtt mikor megjött a "Jézuska" nem igazán érdekelte őket a szépen feldíszített fa! Az ajándékokat gondosan kicsomagolták, majd birtokba vették!
Délután a mamáknál voltunk, ahol már várt minket a finom ebéd! Ezután leszerettem volna fektetni a srácokat, na ez nem jött össze! Így tehát ugrottunk egy fejezetet és jött az ajándékozás!
A fiúkat itt sem érdekelte különösebben a karácsonyfa, még tán a sok szépen becsomagolt ajándék sem! Viszont az, hogy kedvükre "rohangálhattak" a lakásban az már jobban bejött nekik!
Mivel sokan voltunk csak telt múlt az idő! Bogyókáink is kezdtek nyűgösek lenni a végére, így hát elérkezett a búcsú ideje!
Mire hazaértünk teljesen ki voltak, így a fürdetést elnapoltuk, gyors vacsi és már aludtak is! :)
Másnap csak 4-esben ünnepeltük, "pihentük" a karácsonyt! Szerencsére a főzést megoldottam még 23.-án így azzal nem volt gond! 26.-án aztán a srácok Kejianyukájáékhoz voltunk hivatalosak!
Hamar odaértünk, hiszen ez a december nem dicsekedhetett túl sok havas tájjal!
A kejinél a fa alatt várakozó ajándékokra aztán egyből le is csaptak! Nagyon bejött nekik a moci, bár még használni nem is tudják, de rá ülnek és tudtunkra adják, hogy lehet szépen tologatni a feneküket! :)
Az extra hangos mini szintetizátor szintén levette őket a lábukról, megállás nélkül az szól azóta is! (legnagyobb örömünkre).
Valahogy így telt nálunk a karácsony! (röviden kifejtve)


2011. december 12., hétfő

Megfázva

Sajnos már napok óta ez van a srácoknál! Már az első észrevételnél döntöttem beléjük a Cebiont, Sinupretet, homeos orrspray-t és az Oscillococcinumot valamint előkerült a hideg párásító is. Eddig remekül beváltak! (annyi váladék nincs, hogy orr szívózni kelljen, mert ez az észre vétlenül csordogálós fajta) Bár az elején azt hittem (míg a párásító nem volt elő véve), hogy majd jól leszívom és minden OK, de ez annyira nem volt, Ok, hogy azóta Ádámunk remegve (szalad) felénk, ordítva ha valami hangosat hall! Legyen az turmix, porszívó, mosógép, kukásautó..... szóval remek! Szerencsére lázuk nincs, de már több mint egy hete van hőemelkedés, ma pedig úgy veszem észre erősödik ez a folyamat, ezért ma újból rájuk néz a mi drága doktornénink!

A napok csak telnek-múlnak, de a helyzet mit sem javult! Kaptak a srácok új gyógyszert, erősebb orrcseppet, de semmi! Sőt Ádámunk azóta jobban oda van! Rolcsink nóziját még nem kellett szívni, de ki tudja mikor jön el az a pillanat is! A hőemelkedések is jelen vannak még, ezért ma apával újra elvisszük őket a doktornénihez!

Szerencsére az ünnepekre rendbe jött a brigád!

2011. december 2., péntek

Ádám és a nyögdécselés

Pár napja Ádámunknál megfigyeltem, hogy többet nyögdécsel az átlagosnál, majd ezek a nyögdécselések fokozódtak altatásnál ill. elég fájdalmasnak tűnt! Majd elkezdett kevesebbet enni, (ami nála nagy szó) napközben is nyugtalanabb volt, pici hőemelkedés és érdekes bélhangokat hallottam! Szerintem fáj a pocakja! Szerdán aztán szóltam a doktornéninknek aki megnézte. Elküldött rtg-re (negatív), írt fel egy két csoda gyógyszert amitől a közérzete jobb lett, de a nyögdécselések megmaradtak! Egy vírus fertőzésre gondolt ami rámehetett a hasára. Másnap újból megnézte és azt találta helyesnek ha megnézi egy orvoscsoport az
I. sz. Gyermekklinikán
! Víz levert, gyorsan haza, kórházi csomagot készíteni (az esetleges befektetés miatt), etetés...stb, Rolit vitte mama, Ádival apa-anya indulás! Megérkeztünk, már vártak. Először egy sebész nézte meg (negatív), majd elküldött egy hasi uh-ra (negatív), majd megnézte egy belgyógyász is (negatív), végeztek vizelet vizsgálatot (negatív). Minden negatív!!! Valamitől pedig nyögdécsel, kis hőemelkedése van, a belei gázosak, hasa puffadt, alul kissé érzékeny! Mivel nincs semmiféle neurológiai tünet haza engedtek, de amint lázas, hányna vagy kevesebbet enne vagy, vagy , vagy.....na akkor kell csak vissza menni! Jó későn értünk haza, így Roli reggelig a mamáéknál maradt!       
Köszönjük mama!

2011. november 25., péntek

Szuri

Szerdán a fiúk megkapták az első influenza elleni védőoltást! Nagyon ügyesek voltak (megint), hiszen csupán addig volt némi sírdogálás míg bennük volt a tű, amint az kikerűlt az arcuk is felderűlt! A második adagot csak december 28.-án kapják meg, hogy ne karácsonykor kelljen őket szurkálni!

Volt méredzkedés is:
Ádám:  10760 g és 81,5 cm
Roland:  9190 g és 77,5 cm
Arról se feledkezzünk meg, hogy mind a két törpének 6-6 fogacskája van! :)

2011. november 19., szombat

EEG


Hét közepén Mind két csemetével hivatalosak voltunk egy állapot felmérésen a fejlődésneurológián! Itt pedig a fiúk lenyűgözték a főorvosasszonyt! :) Egyik jobban produkálta magát mint a másik! Ádám fel - alá rohangált négykézláb, fel állt, leült, sétált  kapaszkodva, míg Rolandunk térdelt, mászkált négykézláb és többször felállt!!!!! Ezért úgy döntött a doktornő, hogy legközelebb már csak a záró kontrollra kell jönni (kivéve a Roli EEG vizsgálata)! A záró vizsgálaton a feladat annyi csupán, hogy a saját lábukon kell besétálniuk (egyedül)! Apa és Anya irtó büszke a kicsi fiacskáikra! :)

2011. november 15., kedd

Nem hízik

Rolandunk az utolsó két mérlegelés óta nem hízik, ezért apával úgy döntöttünk utána járunk a dolognak! Jártunk a háziorvosnál, aki megnyugtatott (kicsit), de másnap azért vett tőle vért! Amiből nem derült ki semmi, ugyanis nagyon jó lett a vérképe! Vizeletet csak tegnap tudtuk leadni mivel nem sikeredett (2x - 3x) levenni! Jelenleg várjuk az eredményét, hogy bármiféle húgyúti fertőzést kizárjunk! Majd akkor folytatódhat tovább az elmélkedés! Tegnap este, hogy ne legyen unalmas hányt is egy keveset! Szerencsére semmi baj, bár jól megijedtem hiszen már nincs kutacs ami jelezze egyből, hogy mi a helyzet! Valószínű, hogy csak a hinta - palinta nem jött most be neki! Az evéssel kapcsolatban van jó, mit jó, nagyon jó hírem is, hiszen ha belendül a kis csávó képes bekanalazni az egész ebédet (is).

Ádámunk mindeközben szépen hízik, eszegeti a csücsköket és már nem igazán kell neki pürésíteni elég a nyomás, törés! Így a tápszeres etetés is lecsökkent 2-re! Még jó hiszen ezzel a fránya közgyógykártyával is csak a problémák vannak! Elvileg mind a kettőnek hó elején van keret feltöltés, ezzel szemben 10.- e körül ment "egység" csak az Ádáméra! Mindeközben tombol bennem a karácsonyi hangulat! :)


2011. november 8., kedd

Eltünve?!

Nem, ez nem így van! Nem vagyunk eltűnve csak éppen kihasználjuk a jó kis őszi időket csavargásra! Szinte minden nap sétálunk egy hatalmasat (variálva az alvásidőkkel, de jól alkalmazkodnak a srácok)! Közben kattog anya agya már az ünnepek körül, hogy mit hogyan, kinek, mit, miért, mennyiért, mennyit stb.... Na és persze mindenképpen szeretnék saját kezűleg valami díszeket kreálni (legalább egyet-kettőt)! Ajándék ügyileg ötletek vannak. Télapóra pl. mindenképpen valami könyv félét szeretnék a fiúknak, de a minap megláttam, Csendikét és Bumbit amit nem hagyhattam ott a boltban és persze nem is bírtam ki, hogy ne adjam egyből oda a törpéknek! A 1-3 éveseknek készült kis szivacskönyv, elefánt ill. csiga formájú, könnyű és puha, kicsik kezébe való. Szerintem szeretik a fiúk, hiszen többször forgatják egy nap!
De történt a napokban egy ennél sokkal fontosabb dolog is! Mégpedig az, hogy a mi kicsi Rolcsink elkezdett váltott kézzel - lábbal haladni! A fókázást nem felejtette el teljesen, de napról napra többet halad négykézláb! Még mindig nem akar magától csücsülni, mászás után ha eléri a kitűzött célt akkor hasra vágódik és kész! A kanalazás is mintha jobban menne, már többször ette meg az uzsit csak kanállal. Ádámunk pedig megkezdte a fog növesztést! Most hirtelen kettő is kibújt, abból az egyik egy nap alatt lezajlott és ha jól látom akkor jönni fog a harmadik is felül (alul ugye 2 már régóta meg van!)! Most, hogy már nagyfiúk, jobban el vannak apával is, így többet hagyom

2011. október 22., szombat

Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottság

Már az utóbbi fejlődésneurológiai vizsgálaton mondták, hogy keressem fel a címben említett bizottságot pontosabb nevén 
Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és nevelési Tanácsadó-t, 
mert itt döntik el, hogy Rolcsinknak térítésmentes lesz-e a korai fejlesztés és ha igen hova vigyük! Mivel nagyon hosszú procedúra csak így belevágni, tanácsolták, hogy mennyünk be a Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskolába és érdeklődjünk ott, hogy van-e szabad "fejlesztő"! 
Szerencsénk volt Dr. Négyesiné Nyírő Anikó konduktor - tanító keze alá kerülünk, amint az iskolaigazgató helyettes beszél a tatabányai bizottsággal (ez már megtörtént) és azok írásban visszaigazolnak (erre várunk). De valószínű a következő héten már megjön a várva várt papíros, onnantól kezdve aztán minden kedden és csütörtökön fejlesztés!
A korai fejlesztésről pl.: ITT olvashatsz!

2011. október 17., hétfő

BERA

Tegnap este elvittük Ádámot a mamáékhoz, mert ma nagyon korán kellett útnak indulni a kicsi Rolcsival egy hallásvizsgálatra. Szerencsére kaptunk kölcsön Orsiéktól egy utazó ágyat amit nagyon szépen köszönünk, jó szolgálatot tett, hiszen jobban (többet) aludt benne Ádámunk mint a saját kis ágyában! smile Szóval a napot jó korán kezdtük meg, 8 órára volt időpontunk (Heim Pál Kórház "A" épület), úgy kellett menni, hogy előtte megtudják még nézni és a számára megfelelő altató receptet írjanak! Nos a kavalkád ezennel elkezdődik! Bejelentkeztünk az "A" épület recepcióján, felmentünk keresni a dokit, aki mint kiderült ma nincs is bent, megkerestem tehát a BERA vizsgálatot végző orvost aki azt mondta menjünk át az "F" épületbe és ott kérjük el a receptet! Átmentünk kb. 7:45kor és jeleztem, hogy nekünk csak egy recept kellene! Erre majdnem 1,5 órán át vártunk. Ezután átrobogtunk az "A" épületbe ahol szinte egyből fogadtak, majd egy rövid hallás vizsgálat után megkapta az altatót. El is aludt hamar (bár nagyon nem volt ínyére ez a rossz ízű lötty), szóval szépen feküdt, elkezdték felpakolni az elektródákat. 1-2-3, egy kis mocorgás, majd a fülhallgató következett, ami végképp nem tetszett neki. Fel ébredt. Fél útig sikerült így is eljutni, de aztán már kezdett nagyon eleven lenni, így kapott még altatót, pffff nagyon rossz volt, de végül csak elaludt. Most nem mocorgott műszerfelszerelésnél! A vizsgálat sikeres volt! (kb. 10:30) A hirtelen borogatásra, jól reagált, de azonnal vissza aludt (nem csodálom). Gyorsan felöltöztettem és a vizsgálatot végző hölggyel vissza mentünk az "F" épületbe megfigyelésre! Itt is viszonylag hamar felébredt kb. 1-1,5óra! Ihatott pár korty teát, de ez nem elégítette ki, hiszen fél 6kor evett utoljára! Vártam még jó darabig mire úgy döntöttem lesz ami lesz, de szólók, hogy megetettem, mert mire ide jön egy orvos éhen hal a gyerek! Fél egykor aztán megetettem! Teljesen kicserélődött a csöppem! Még vagy 3* szóltam a nővérnek, hogy igazán mennénk már, de ők ugye ragaszkodnak ahhoz, hogy orvos lássa a gyermeket! 14 körül aztán a vizit előtt jött egy orvos kezembe nyomta a papírt (amiről már a vizsgálat után is tudtam, hogy jó lett), szóval közölte, hogy minden rendben és hazalehet menni ha gondoljuk! Magamban morogtam és számoltam (jó formán rá sem nézett a Rolcsira). Aztán villám gyorsan felöltöztettem a kis drágámat és már ott sem voltunk! Haza felé még egyszer megálltunk megetetni és már robogtunk is a bátyusért! Itthon aztán már minden jó volt hiszen a saját kis birodalmukban voltak!

2011. október 11., kedd

Kontroll

 Tegnap (reggel) 5:15-kor megkezdtem a napot, gyorsan megetettem a törpéket és vissza is altattam őket, míg apával elkészültünk. Majd gyors öltöztetés és kocsiba rakás után indulás a nagy város, hiszen Rolival kb. 9-re kell menni sebészetre, Ádival pedig délre volt időpontunk a mája miatt. Ott is voltunk 9 környékén, gyorsan regisztráltattam a két manót és csak aztán vetkőztünk! (kár volt mint kiderült, mert amint a gépben megláttak hívtak is, na de voltak 100-an, nem hallottuk a nevünket és meg sem lehetett környékezni a rendelőt így a külső folyosón vetkőztünk) Majd bementünk szépen és vártunk, etettünk, ezután Ádi összehaverkodott egy kisfiúval akivel együtt játszadoztak, Roli pedig elaludt apán! Így vártuk, hogy (újra) behívjanak! Úgy elment az idő, észre sem vettem, hogy át kéne mennem Ádival a másik épületbe! Ez volt 11:30kor! Roli még aludt hagytam apánál tisztasági csomagot és már mentem is levetetni a vért (mondjuk itt cseles voltam, de hívjuk csak rutinnak) előtte jól megitattam a kis csávót, hogy gyorsan hamar szépen folyón a kis vére, minél hamarabb túl legyen rajta, és valóban, olyan ügyes volt az Erika néni, hogy szinte nem is sírt az én nagy fiam! (végre nem a fejéből vettek vért, hanem a kézfejéből). Majd kiálltunk várakozni, ülőhelyet felejtsd el, meg azt, hogy el van a babakocsiba. Tehát fogtam őt, próbált aludni, de nem jött össze, ekkor megjöttek apáék kb: 12:30! Átvette kicsit Ádit aki hamar el is aludt nála! Ekkor Rolcsink viselte nehezen a tortúrát, akinek egyébként azt mondta a doki, hogy várjunk még fél évet és majd akkor valószínű megműtik, de lehet addigra leszáll. Mármint a heréje! Na majd meglátjuk, de remélem nem lesz szükség műtétre akár milyen pici és rutin művelet lenne! Nos apa elvitte Rolit sétálni, én meg tovább várakoztam az alvós csomaggal a kezemben! Mindenki jött ment bennem meg csak ment fel a pumpa, már 13:40 volt mikor azt mondtam elég! Mikor nyílt az ajtó odatolakodtam és közöltem, hogy elmegyünk, mert nem vagyok hajlandó többet várni, hiszen ha még nem is egy helyen, de 9 órától akkor is ott voltunk a két gyerekkel! Ekkor azt mondta a doki, hogy mivel sok gondunk volt már ezért megnézi gyorsan vigyem a szemközti kórterembe és vetkőztessem le, amit még jó hogy nem tettem mert volt jó 10 perc mire beért! Aztán végül is gyorsan megnézte, mindent rendben talált, majd holnap csörögjek a véreredményekért! Villámgyorsan felöltöztünk és már szaladtunk is apáékhoz akik már a bejáratnál vártak a meleg kocsiban. Indultunk a kejihez, ahol végre kúszhattak, mászkálhattak a törpék kedvükre és még finom ebédet is kaptak! A kis ejtőzés jól esett, de indulni kellett haza! Jó 17:00 mutatott az óra mire haza értünk a jég hideg lakásba, amit szerettünk volna befűteni, de a kazán nem akarja jelenleg éppen a szervizest várom! Míg várok telefonálok, méghozzá a véreredmény miatt! ÉÉÉÉÉssssssss jöhetnek a tejfélék, meg a minden félék, hiszen teljesen jó az eredmény, át is kapcsoltak a doktornénihez aki közölte nincs több kontroll!
(mondjuk javasol egy Maltofer kúrát, de az vas az más)!!! Hurrrrrráááá!!!! smile
Öröm és Bodogszááá!!!

2011. október 9., vasárnap

Kanál

Roland utolsó műtétje óta nem igazán csipázta a kanalat, sőt, pedig nagyon szépen eszegetett már kanállal! Egy ideig próbálkoztam, de csak 1-2 falatot fogadott el, azt is vissza csurgatta! Úgy döntöttem hanyagoljuk egy darabig a kanalazást! Múlt héten pedig elővettem, nem fűztem hozzá túl sok reményt de próba szerencse (ráadásul pudinggal próbáltam amit eddig nem evett meg) Most jön a csoda: bekanalazta az egészet! Nos, ez a dolog nem folyamatos, mert az ebédnél csak 5-6 kanál megy, de az uzsi az szuper, már többször ette meg vele az egészet! Halad a mi kis ügyeskénk, akinek jelen állás szerint alul 2db, felül 2,5db foga van és egy ami szintén sietősre vette magát!! =)

2011. október 7., péntek

Hosszú nap


Tegnap borzasztó hosszú és fárasztó napunk volt! Korán kelés (ez mondjuk már megszokott) készülődés, majd egy kis várakozás a kerire (öcsém) és indulás fejlődésneurológiai kontrollra. Először megetettük a manókat, majd egy kicsit ücsörögtünk míg be nem hívtak. Rolcsival mentem először, jó sokáig tartott a vizsgálat ill. a felmérés. Az eredmény pedig olyan lett amilyenre végül is számítottunk. Ők most majdnem 13 hónaposak, a korrigált koruk pedig 10 hónap! Rolcsink teljesítménye 8 - 9 hó között szóródik egy kis figyelmi zavar mellett. Éppen ezért egy EEG vizsgálat javasolt, majd ennek ismeretében egy megfelelő korai fejlesztés tanácsolt! Azt azért tudni kell, hogy éppen alvás időnk volt, tehát elég nyűgös és fáradt volt már, ennek ellenére ügyes volt. :) Következett Ádámunk aki a nagy várakozásban bealudt a kerin, így őt ébreszteni kellett, tehát ő sem volt éppen toppon. Míg vele voltam bent a Rolcsi pihent meg a Lackón! :) Ádámunk teljesítménye 10 - 12 hó között szóródik! Vele nincs egyéb teendő! :)
Míg vártuk a papírokat gyorsan tisztába tettem a bandát, de mint kiderült nem kellett volna kapkodnom, elég lassan írták meg! :(
Hazafelé aludtak a srácok valamennyit, de már inkább éhesek voltak, mint álmosak. Villám gyors kaja készítés, etetés a várva várt alvás elmaradt. Tudtam, hogy borzasztó nyűgösek lesznek, de mikor apa haza ért újból útra keltünk.! Szerencsére elég jól viselték, a vége felé volt már egy kis nyűgi és mivel az uzsi csúszott így már megint ugrott egy jó kis szunya a kis csávóknak. A pancsit valamivel hamarabb kezdtük a szokásosnál éppen az előzmények miatt, de ez már Rolcsit nem vigasztalta Olyan iszonyatos sírásba kezdett, hogy csak úgy jött ki belőle az uzsi! :( Nagy nehezen sikerült megnyugtatni és belevarázsolni a vacsoráját. Mindeközben szépen bealudt, egyszer megriadt még éjfél előtt, de végül is végig aludta az éjszakát és legközelebb csak 5:55-kor fejezte ki nem tetszését a tegnapi nappal kapcsolatban! :) Ja és persze Ádám, ő a pancsit jól viselte, ahogy a várva várt vacsiját, amit szépen megköszönt apájának és már aludt is! Na jó Ő azért fel ébredt párszor az éjjel, de mostanság ez hozzá tartozik! :)

2011. október 1., szombat

Megfázva

Már kedden észrevettem, hogy ici - picit folyik az Ádám orra, csütörtökön már a Rolinak is és nekem is! Tegnap reggel Öcsém vitt bennünket az 1 éves szemészeti kontrollra, ahol mindent rendben találtak. Haza felé éreztem, hogy egyre jobban telítődik az orrom, délutánra kissé belázasodtam, de szerencsére hamar lement. Estére viszont már mind a hármunknak, ahogy azt kell, folyt az orrunk és hőemelkedésünk is volt! Az altatás sem volt zökkenő mentes, na de ami 2 órával utána történt, hát az nem volt egyszerű! Ugyanis Ádám elkezdett üvölteni, amire persze öcsi bogyó is felijedt és már csatlakozott is a kiabáláshoz, majd ő viszonylag hamar be is fejezte. Ádit nagy nehezen apa tudta csak megvigasztalni (kb. fél óra) és elaltatni, de addigra meg öcsi olyan éber lett, hogy nem tudott elaludni eltartott vagy másfél órába mire elaludt! Aztán 2 óra múlva megint felébredt, fél órán keresztül dünnyögtem neki, de semmi, ekkor korom sötétet csináltam a szobába, kimentem 5 percre, mire vissza mentem elaludt! :) (fényt vissza) Utána Ádám riadt meg 2 órára rá, de hamar vissza is aludt. Újabb majdnem két óra pedig már a reggeli ébresztő. Reggel aztán hőmérés volt szépen sorban, az eredmény: hőemelkedés. Felhívtam a kedvenc doktornéninket, hogy erősítsem meg abban amire gondoltam! Így lett! :) Kezdődjék a KÚRA!

2011. szeptember 28., szerda

10

Ma voltunk az első hivatalos tanácsadáson! Már voltunk ugyan többször a doktornőnél, de mindig valami miatt! Most pedig csak méredzkedtünk!
A mérleg Ádámunk alatt pedig szépen kikerekedett! 10kg, a mi huncut kis ördögünk!
Rolcsink alatt is növekedtek a számok, ő jelenleg: 8940g és 76cm, lassan, de biztosan halad a mi kicsi manócskánk!

2011. szeptember 26., hétfő

Mindennapok

Rács mögött!
Mivel többnyire egyedül vagyok a kis huligánokkal, ki kellett találni valamit, hogy legalább a hamijukat megtudjam csinálni anélkül, hogy egyik - másik a hideg kövön utánam kússzon - másszon!
Telnek múlnak a napok, mindig csinálunk ezt - azt, mégsem tudok mit írni! Játszunk, hintázunk, fejlesztünk, kirándulunk, sétálunk és van hogy hisztizünk!
(egyszer fent - egyszer lent)

Ha kirándulunk az, így néz ki: (Rolcsink végig kapaszkodott) :)

A játék is egyre jobban megy, íme:





2011. szeptember 19., hétfő

Keresztelős szülinapi buli

Tegnap, azaz 2011. 09. 18-án a mi kis ikreink megkeresztelkedtek! (hamarabb szerettem volna, de ugye nálunk semmi sem egyszerű). Délelőtt jött a keresztmami jelölt, aki jól megdajkálta az éppen most aludni nem akaró manókat! (Mert persze, hogy most ki kell hagyniuk, máskor alszanak 1 - 1,5 órát, most pedig úgy gondolták elég lesz 10 - 15 perc is!)
Hát akkor felöltöztettem őket, összeszedtük a motyókat, mert a szertartás után a mamáéknál folytatódik a "buli"!
Jó hamar odaértünk a templom elé, (nem akartunk elkésni) így aztán meg várhattunk! Szépen lassan szállingózott a vendégsereg, majd nemsokára elkezdődött a keresztelő! Nem tartott sokáig, hamar végeztünk és a fiúk is jól bírták. Éhesek és álmosak voltak, de jól viselték! A templomból kilépve egy gyors csoport kép és már indultunk is a mamáékhoz! Ott a kejivel megetettük a fiúkat és letettem őket aludni. Hát persze, hogy ez sem volt egyszerű, mert valahogy semmi sem ízlett nekik és amikor végeztünk nagy nehezen, akkor meg aludni nem akartak, aztán csak sikerült, de volt hiszti közben. Nos ezek után jutottam át a vendégekhez. Ebéd után aztán jelezték páran, hogy mennének. Én meg ÓÓÓÓ ez így nem lesz jó, hiszen a doktor néninket is fel szeretnénk még köszönteni és ugye bár van egy hatalmas torta, amit szintén el kéne pusztítani! A fiúk még ekkor aludtak, de mivel a torta az az övéké, ezért ébresztő! Szerencsére nem sértődtek meg a srácok, pláne mikor meglátták a tortát, húúúú és még tapicskolhattak is benne... smile A torta után ajándék bontás. Volt sok meglepetés (nekem és apának is)! KÖSZÖNJÜK DOKTORNŐ! Valamint a mamáéknak is egy nagy köszi az autós ülésekért és minden másért, Józsinak, hogy sok- sok év után újra láthattam, Pirinek aki az ebéd körül oly sokat segített és mindenkinek a sok szép ajándékokért!

 KÖSZÖNJÜK SZÉPEN MINDENKINEK!

2011. szeptember 15., csütörtök

Első születésnap

A világ legnagyobb csodája egy kisbaba fejlődése, hát még kettőé, ahogy egy nyöszörgő, magatehetetlen kis csomagból öntudatos, egyre önállóbb, egyre értelmesebb baba válik röpke egy év leforgása alatt. A szülők, akik naponta látják a csöppséget a folyamatában szinte nem is érzékelik ezt a fejlődést, hiszen szinte naponta, hetente produkálnak valami újdonságot, fel sem tűnik, hogy mekkora léptekben haladnak. De ahogy elnéztük az első képeket, felvételeket, hirtelen rácsodálkoztunk, mi lett a mi kis törpéinkből. Akik két teljes hónapon át feküdtek magatehetetlenül ki - ki a saját inkubátorában és küzdöttek. Küzdöttek az életben maradásért, azért hogy részesei legyenek egy számukra még ismeretlen világnak! A sok kín, fájdalom és szenvedés amit már ekkor át kellett, hogy éljenek és éljünk "Mi" is velük együtt leírhatatlan! Majd szépen lassan hozzá szoktak az "otthoni" légkörhöz, a család melegéhez, szeretetéhez! Az első szülinapjukat itthon meghitt négyesben ünnepeltük meg elsősorban! (majd a hétvégén a mamáéknál folytatjuk!) Már napok óta olyan izgatott voltam, folyamatosan pörögtek a képek és az élmények a születésüktől fogva a fejemben, este lefekvés előtt, pedig apával nosztalgiáztunk menetrendszerűen! :D
Alig vártam már, hogy apa megjöjjön a melóból és felköszöntsük a mi kis bogyóinkat, akiknek nagyon bejött a feldíszített ajtó! Aztán oda ültettük őket és átadtuk nekik az ajándékokat, tetszett nekik a sok színes doboz. Kaptak 1 - 1 szelet tortát gyertyával, amit Rolcsi szépen csendben bámult is, Ádámunk pedig arra is lecsapott volna! Ezek után következett az ajándék bontás. Ádám egyből el is foglalta magát az új szerzeményekkel, míg Roland kisebb hisztibe kezdett, hogy nem találta a csörgős színes papírokat, így hát megkapta! :)



2011. szeptember 5., hétfő

"1 éves" kontrollok

Ezen a héten elkezdődtek az 1 éves kontrollok! Először a Péterfy kórházban jártunk koraszülött vizsgálaton, a Horváth doktornőnél! (Sajnos ő most nézte meg a fiúkat utoljára, mert lassan bekopogtat hozzá is a gólya). Szeretünk ide jönni, hiszen nem unatkozunk a folyosón, ugyan is sorban jönnek az ápolók, nővérek akik mindig megcsodálják a mi nagy fiainkat és ha van pár percük beszélgetünk is egy keveset! Roland végig dumálta a vizsgálatot, míg Ádám egyfolytában brrrr-ügetet! Minden rendben van legközelebb 3 hónap múlva kell jönni és az is meglehet, hogy utoljára! Éjjel egy kicsit megijedtünk, mert úgy vettük észre, hogy Rolcsink fül mögötti shunt szára (kissé) duzzadt! Mivel aludt tüneteket nem észleltünk, de apa felhívta az Oiti-t ahol mondták lehet el van szakadva a szár, vagy csak állítani kell, de a legjobb az lenne, ha bevinnénk és ott majd megnézik! Hát bevittük, bár továbbra sem vettünk észre rajta más tünetet (szerencsére). Az Oitib-en aztán megvizsgálták és megnyugtattak, hogy nincs semmi baj, de hagyjuk bent hogy megfigyelhessék! Hát nem hagytuk! Reggel aztán indultunk Fejlődésneurológiára, ahol most a gyógytornász nézte meg őket. Ádám teljesen rendben van, szépen fejlődik (ezt mi is tudjuk, hiszen már kapaszkodva fel áll :) ) Rolcsival sincs baj, csupán a műtétek egy kicsit vissza fogták. Azt tanácsolták, hogy hintáztassuk és térdeltessük! Más teendő nincs, mert tényleg nagyon ügyes - figyelmes! Levezetésként pedig elmentünk a keriékhez egy kicsit, itt megették az uzsit, mi pedig az ebédet egy kis játék, rövid beszélgetés és jöttünk is haza!

2011. szeptember 4., vasárnap

Szuri


Péntek délután megkapta a 4hónapos oltását végre a mi kis Rolandunk! Nagyon ügyes volt alig sírt, inkább dumált!
Másnap reggel telefonáltam a mamának, hogy kicsit babázzanak ma, mert kutyául érzem magam, mivel az éjjel rosszul voltam, ment a hasam és hánytam - ez olyan szinten legyengített, hogy reggel alig bírtan el a cumit! Mire ide ért a mama jól belázasodott a kicsi Rolcsi! Egy cseppet sem voltam nyugodt!  Délben hívott is a mama, hogy hiába a gyógyszer és a hűtőfürdő nem megy lejjebb a láza. Beszéltünk a doktornővel, így kapott még egy hűtőfürdőt és lassan megindult lefele a láza! Délután 17 óra körül ment a doktornő és megnézte a törpikénket, aki addigra már jól volt! Este hozta őket a mama vissza. Szerencsére én is jobban voltam már, de azért még megkértem anyumat, hogy fürdesse meg Ádámot. Aztán vacsiztak a srácok és elmentek aludni, mivel a mami jól kifárasztotta őket, hamar elaludtak! Köszönjük mama a segítséget!!!

2011. augusztus 28., vasárnap

Forróság, Felállt

Az elmúlt pár nap igazán meleg volt, bár a hőség jelző is illik rá! Éppen ezért a fiúkkal reggel mentem sétálni 7-től - fél 10-ig, de így is mire haza értünk már nagyon meleg volt. Szinte az egész napot a lakásban töltöttük. Estefelé pedig egy kis káddal mentünk ki a kertbe. Itt kicsit pancsoltak a fiúk, majd elfogyasztották az uzsit, azután játszottak még egy keveset a leterített pokrócon, miközben azért ismerkedtek a fűvel és a gazzal! :)


Ádámunk felállt!!Ez bizony a mi nagyfiúnk műve, mert hogy ma úgy döntött megpróbál felkapaszkodni apán... Ez pedig sikerült is Neki! Éppen ezért ma úgy döntöttünk apával, hogy az alsó szintre költözik a mi kis csöppségünk! Míg apa szerelte az ágyat, addig ő az öcsiében megmutatta, hogy bizony ott is feltud állni. Ezt sikerült is megörökíteni:



2011. augusztus 17., szerda

Csak kibújt, Heim Pál

Tegnap valami fontos dolog történt! Ádámunknak kibújt az első fogacskája! Már készülődött egy ideje, de még csak most érte be magát ill. ki. :) Az elmúlt pár éjjel sokszor felsírt és napközben is nyugtalanabb volt! Közben Rolinak már fölül van nagyon megduzzadva az ínye! Ő lekopogom elég jól viseli! Csak így tovább fiúk! :))

Tegnapra apa szabad napot vett ki, hogy el tudjuk vinni Rolcsinkat a Heim Pál Gyermekkórház, Urológia, Fül-Orr-Gégészet és Orthopaediai osztályaira! Ádámot már előző este levittük a mamáékhoz, hogy már jó korán eltudjunk indulni! Hát igen ez az időpont máris csúszott egy kicsit, hiszen ha az ébresztő (óra) nem használ Ádám mindig gondoskodott róla, hogy időben fel keljek! :) Na most ez elmaradt, így 6 órakor riadt fel apa, hogy anya elaludtunk! Ekkor jött a gyorsan- gyorsan, hamar- hamar!
Rajtam egy ilyen csúszás nem fog ki, rendbe vágtam magam, összepakoltam a maradék cuccot és már etettem is a kis álomszuszék fiacskámat! Még így is elég jól felértünk (ami a forgalomnak köszönhető - hiszen nem volt dugó) 7-50-kor már csak a parkoló hely keresgéléssel töltöttük az időt! Majd jött a regisztrálás a három osztályra! Az Urológiával kezdtünk - oda egyből be is hívtak (mivel pici, kora, shunt-ös babáról van szó)  Megnézte egy kedves orvos bácsi, hogy miért nem akar lejönni már az a fránya here a helyére. Véleményként annyit mondott, vigyük át oda a gyermeket ahol előzőleg műtötték már a lágyék sérvét. Tehát itt hamar végeztünk! Pár méterrel odébb a Fül-Orr -Gégészet előtt várakoztunk! De itt is hamar behívtak (mivel pici, kora, shunt-ös babáról van szó). Szintén egy idősebb orvos bácsi volt aki türelmesen végig hallgatta a mondókámat, aztán belenézett a fülébe és a torkába! Nem vélt felfedezni rendellenességet, de mivel kora baba és már volt pár alkalommal altatva ezért írt egy beutalót egy Computeres hallásvizsgálatra, aminek a neve: BERA. Eddig simán ment minden, de ekkor jött az Orthopaediai osztály, ahol nem volt lényeg az, hogy pici, kora, shunt-ös baba! Ha már itt voltunk megnézték a csípőjét, ami teljesen rendben van! A lábija amivel ugye bejöttünk, (mert kissé kifele áll a lábfejtől) egy speciális cipőt úgynevezett supináló sarkú cipőcske használata javasolt a járás kezdetétől! Ennyi és már végeztünk is! A rendelőben a zsúfoltság miatt fülledtség volt és sok ember szag! :) De mindent összevetve hamar végeztünk és ami a lényeg, hogy a mi kis fiúcskánk nagyon jól viselte ezt a kis tortúrát!! 

2011. augusztus 15., hétfő

Pancsi a szabadban, Vikivel, nagy bumm

Tegnap a fiúk és én elmentünk a mamáékhoz. Jó is volt abba a dög melegbe iker kocsizni fel a hegyre, de hát én akartam arra menni! :) A mamáéknál aztán megebédeltünk és én naiv azt hittem, hogy lesz egy nagy szundi a fiúk részéről, de ez nem így történt! Éppen ezért elővettük a kis kádat és kivittük az udvarra.
Először Ádám pancsizott, na jó játszott a vízben a játékokkal! Majd Rolcsi követte aki már tényleg pancsizott, úgy verte a vitet hogy csak na! :) Közben a mama megérkezett egy gyümölcs tállal, amit Ádámunk meg is kóstolt oly annyira bejött neki a friss barack, hogy azon nyomban meg evett egy egészet (persze pépesítve).
Őt Roland követte, neki is ízlett a barack, de viszonylag hamar megunta a kanalazgatást és inkább cumiból kérte a megmaradt gyümölcsöt! El is álmosodott tőle, de a várt nagy alvás megint elmaradt. Ádám tudott volna aludni, de hát indulni kellett. Fél útig elkísért minket a papa és a mama, aztán pedig apa vette át a staféta botot! :D
Kis húgom, csak hogy kissé megváltozzon a napi rutin eljött hozzánk pár napra! Jól elvoltunk sokat segített és nap végére már nem csak én voltam hulla fáradt, hanem ő is! A jó időt kihasználva szinte mindig meneteltünk valahova. Elkezdtem intézni a keresztelőt is, de nekünk ez sem jön össze úgy ahogy mi szeretnénk! A mai napig nem tisztázódott az időpont, mivel a pap bácsi nyaralni megy, mikor mi szeretnénk tartatni, a helyettes pedig már nyaral így vele sem tudok egyeztetni! Ma ismét teszek egy próbát, hátha összejön már valami pontosabb! :)
A nagy bumm.... Ezt szó szerint értem! :( Kedden délelőtt az én nagy fiacskám megtanult repülni! :( Az ágyról lefele! Ami elég magas így kissé nagyot esett. Fél perc alatt történt mindez. Hamar megvigasztalódott, tán csak megijedt. De az biztos, hogy én majdnem infarktust kaptam! Rossz érzés kerített hatalmába, hogy ilyen figyelmetlen voltam! Azonnal hívtam apát és elmondtam mi történt, majd a mamát is aki azonnal jött és miután megetettük Ádámot (mert megéhezett és egy falatott sem hagyott, így tudtuk nincs nagy baj), azért mégis csak bevittük őt a kórházba, hogy nézzék meg. Szerencsére nem találtak semmit, igyekeztek megnyugtatni, hogy nem ez lesz az utolsó eset (esés, repülés). Jó jó én ezzel tisztában vagyok, de akkor is rossz érzés!


2011. augusztus 6., szombat

Felült

Ádámunk már próbálkozik egy ideje az üléssel, de eddig nem jött össze. Azonban tegnap sikerült és azóta már vagy 5-ször összejött! Foga még mindig nincs.
Rolcsink még nem próbálkozik az üléssel, viszont mikor négy kézlába van már nem csak hintáztatja magát, hanem lábujjhegyen tartja magát. Foga kettő van és már jól látható.

2011. augusztus 1., hétfő

Esküvő

Szombaton a mamáéknál aludtunk, mert anyu és apu elmentek esküvőzni! A leendő kejianyunak végre Zsolt megkérte a kezét! Nagyon jól éreztük magunkat, hosszú idő után most kapcsolódunk ki először. Reméljük nem nagyon fárasztotta le a mamát a két kis lókötő. Köszi mama!

Az elmúlt héten megvolt a fejlődésneurológiai kontroll, ahol mind a két kis csöppségem piros pontot kapott!
Most már hivatalosan sem kell tornáztatni az Ádámot (én már vagy 2 hónapja nem tornáztatom)!

2011. július 25., hétfő

Újra és újra

Már megint betegek vagyunk! Még jó, hogy volt egy hét tünetmentes állapot!
Szombaton Rolcsink elkezdte, ma reggel Ádámunk folytatja!
Imádom ezt a változékony időjárást! Nem elég, hogy be vagyunk zárva, még ez is!
Kedvenc doktornénk (végre) elment nyaralni, így ő nem tudja megnézni őket!
Nagyon bízom benne, hogy hamar túl leszünk ezen a fránya takonykóron!
Második! Csütörtökön már éreztem, hogy kezd kibújni Roland második fogacskája és
bizony....szombaton már láthatóvá vált! Drága pici fiúnknak már 2db foga van! :)
Ami még jó hír, hogy ismét egyre többet forog, sőt most már elkezdett ő is kiabálni! :)
Ádám még vár egy kicsit ezzel a fogzással, de már készülődik!

2011. július 21., csütörtök

Aki bújt aki nem

Bizony, ezt már szó szerint kell érteni! Rolandunknak ugyanis kibújt az első fogacskája, még kedd este, igaz még csak a hegye, de már kint van! :) Furcsa neki is, hiszen azóta egyfolytában cuppog. Nagyon cuki és mintha az étvágya is jobb lenne. Még mindig nehezebben etethető mint a bátyó, de sokat javult az elmúlt egy hétben! Tegnap voltunk az Oiti-ben, ahol megvizsgálták és csináltak egy koponya UH-t. Minden rendben a következő időpont fél év múlva. Délután pedig Ádám is csatlakozott hozzánk és elmentünk a háziorvosunkhoz!
Méretek:
Ádám:     8260g és 72cm
Roland    7920g  és 72cm
Ádámmal nincs újabb teendő, gyógyszere a Vigantol és Maltofer (Ursofalkot hagyjuk el lassan) tápszere az MCT. Eszik egyébként mindenféle bébikaját (6hó), (pulyka husis, gyümölcs), ami nagyon ízlik neki az a paradicsomos burgonyás hal!

Rolcsinkkal pedig fel kell menni a Heim Pál Kórházba, mert a jobb oldali heréje még mindig nincs lent, a bal lábfeje kissé kifele fordul, valamint szeretnénk ha megnéznék a fülét! Ez 3 különböző osztály (Urológia, Fül-orr gégészet és Ortopédia), magunkat ismerve és persze a kórházakat ezt nem hogy pár óra, de még egy (két) nap alatt sem járjuk meg! Roli egyébként már csak a Vigantolt kapja. Tápszere pedig ..hmmm...most fogunk átállni a Humana Baby Fit Pluss-ra! Eszik mindenféle bébikaját (6hó), (pulyka husis, gyümölcs), ami nagyon ízlik neki az a paradicsomos burgonyás hal! :)
Ja és persze megkapta a soron következő oltását is! :)

2011. július 17., vasárnap

Megtört a jég

Na nem szó szerint! De hosszú hetek óta, újra elkezdett forgolódni a mi kis Rolandunk! :) Másfelől pedig turbó fokozatra kapcsolt a csávó, mert olyan szépen oda (ugrál) mászik ahova akar és olyan sebességgel, hogy követni is alig lehet!
Ádámunk pedig egyre többet hintáztatja magát és ez oly annyira tetszik neki, hogy hangosan kacarászik közben! A forgás neki nagyon megy, legyen az egyik oldal vagy másik oldal, hasról - hátra vagy éppen fordítva, mindegy! Amit szintén egyre többet csinál az a duma. Kiabál és ha nem reagálok rá semmit akkor még hangosabban, egészen addig míg nem utánozom! :) De a tátátátáátáá, babababaa meg ehhez hasonlókat is mondogat! Imádja hallatni a hangját, mi meg imádjuk hallgatni!  Rolcsira vissza térve, ő is próbálgatja már a hangját, igaz sokkal finomabban és halkabban, mint a tesó, de igyekszik! :) A hö hö hö, és ho, ho, ho szavacskákat préseli ki magából! :)
Tegnap voltak itt a Keri Anyuék (bár még keresztelő nem volt, de szervezés alatt) egy kicsit, aminek annyira örültek a srácok, hogy az alvást is kihagyták! Nem is gondoltam volna, hogy a Roland (Erika fia) ennyire szereti a gyerekeket! Annyira jól elvolt a két kis manóval!


2011. július 13., szerda

Ádám és a kontroll

Megvolt Ádámunkkal a kontroll és ezt egy volt osztálytársamnak köszönhetjük, aki éppen ráért és el tudott vinni bennünket ebbe a dög melegbe az I. sz. Gykk-ra! 13 órára volt időpontunk, de kicsit hamarabb értünk oda így nyugodtan meg tudtam etetni. De nem is kellett kapkodnunk, mert kb. 15 órakor nézett rá a doki, (előtte fél órával vették le a vért) a teljes vérképe ekkora már el is készült, de a trombocita száma túl alacsony volt 41! Azonnal be is akarták fektetni, de megismételték a vérvételt ( így azért még plussz másfél órát várakoztunk!) és láss csodát 251-es érték jött ki. Valószínű meg-gágyúlt a gép is abba a melegbe! Na de miért nálunk? Jó későn értünk haza! Kicsi manó az egész utat végigaludta hazáig! Másnap felhívtam őket és rákérdeztem a többi eredményre! Nos a májgyógyszert szépen lassan elhagyhatjuk, a vas és az MCT marad! Következő kontroll szeptemberben!
Rolcsinknál már elhagytam a vasat, neki csak a D vitamint adom!
Tegnap pedig megették a főztömet, ami répa + krumpli püré volt! :) Valamint felköszöntöttük a mamát este ahol nagyon jól viselkedtek, pedig jó 1 órával csúszott meg a fürdés és az utána lévő hami!
Ma volt nálunk a védőnéni, aki szintén nagyon büszke a fiúkra! Ő is elmondta, hogy milyen szépen fejlődnek és hogy milyen ügyesek! Ádám szinte végig ült, Rolcsi pedig hintáztatta magát esze veszett módon! :)

2011. június 23., csütörtök

Koraszülött kontroll

Tegnap öcsivel és mamival elvittük a bogyókat a 9hónapos (fél éves) koraszülött kontrollra! Újat szerencsére nem igazán mondott a doktornő, sőt nagyon meg volt elégedve a kis fickók teljesítményeivel! :) Jövő héten beszélek a háziorvosunkkal, mert javasoltak Ádámnál egy vérképet, Rolcsinál meg el lehetne hagyni a vasat! Következő kontroll 3 hónap múlva lesz, amikor 1 évesek lesznek! Kicsit ügyeskednem kell majd, mert szeretnénk még ha a Horváth doktornő nézné meg őket, (mert szülési szabira megy :) ) és akkortájt kell mennünk szemészetre is és hát valahogy össze kéne hangolni a kettőt! A változatosság kedvéért ma én kezdtem el a takonykórt. Már reménykedtem, hogy kimaradok hiszen a pasik már egy hete túl vannak rajta. De hát ez van, éppen ezért ma mama nap volt! Jött a mama 10 után és elvitte őket, apa pedig estefelé ment értük!

2011. június 17., péntek

Pünkösd, BCG

A Pünkösdi vásár volt az első rendezvény amin a két kis bogyó is megjelent! Először apa ismerősei csodálták meg őket, majd találkoztunk a mamáékkal és két régi volt osztálytársammal akiknek szintén van 1-1 hasonló korú csöppségük. Édesek voltak ők is! :) Aztán a mama és a papa vásárolt nekik kis nyári rucikat! (később kép). A srácok végig ébren voltak, ezért a vége felé már bele fért egy kis nyűgi - bűgi!

15-én pedig betöltötték a 9. hónapot. (Persze a korrigált koruk így még csak most érte el a fél évet.)
Ennek örömére Ádámunk végre átpördült hasról-hátra! Így tehát már mind a ketten oda - vissza tudnak forogni! Természetesen nem viszik túlzásba, de azért egyre gyakoribb!

Szuri! Végre Rolandunk is megkaphatta az első (BCG utáni) oltást, ami persze egyből kettő. De meg van, és szerencsére az éjszaka sem lázasodott be! Kicsi manóm, már sejtette előre, hogy valami készülődik és mikor lefogták már sírt is. De aztán nem sírdogált! Tényleg nagyon ügyes volt! :)
Ezt elkiabáltam! :( Délutánra jól belázasodott! Így tehát megejtettem az első hűtőfürdőzést! Nagyon jól viselte, még élvezte is a hirtelen jött pancsit!! Ez és a lázcsillapító meghozta hatását!

2011. június 6., hétfő

Roland - kórház


Rolcsink állapota hétfőtől csak romlott. Eleinte csak köhögött, majd egyre jobban és többet, aztán tüsszögés - tüsszögés és tüsszögés következett. Persze  mikor az orrát szívtam nem jött semmi, de ha tüsszentet.... Aztán egyre többet bukogatott, lassabban evett, aztán már nem is igazán akart enni! Szombaton voltunk az esztergomi ügyeleten, vettek vért és csináltak röntgent is! Minden negatív lett, de a tüdeje illetve a légzése nem volt valami szép. Az aggasztó az egyre kevesebb folyadék bevitel volt! Mivel nem akartuk kórházba vinni, szoros háziorvosi felügyelet mellett haza hoztuk. Este jött is a háziorvosunk, aki szteroid kúpot adott neki és több hörgő tágítót. Láthatóan jobban lett és az ételt is elfogadta! Az éjszakát átaludta, reggel a doktornő újabb szteroid kúpot adott neki. Mi pedig hörgő tágítot és mentünk fülészetre, ott is mindent rendben találtak. Aztán egyre kevesebbet evett - ivott, nagyon meleg volt. Délután kettő körül még mindig csak olyan 200ml folyadék bevitelnél tartottunk, a légzés száma 60 volt már percenként. Eddig bírtuk irány az I. sz. Gyermekklinika. Itt a Pulmonológia és Immunológiai Osztályra került. Még mielőtt infúziót adtak volna neki, megpróbáltam megetetni. Sikerült! Infúzió kiiktatva egy időre! Egyenlőre akkor csak inhalálják és kétféle hörtágítót kap felváltva 3 óránként! Mivel tudtuk, hogy bent marad vittünk pelenkát, popsi krémet és törlőt. Ám ez az osztály nem olyan osztály ahol eddig volt ide nekünk kell hozni ruhát, kaját, ezt meg azt, ami kell. Így tehát rohanás haza. Már a mamáéknál voltunk, (mert Ádámunknak is szedtem össze motyót) csörgött a telefonom - magán telefonszám! Víz levert, mert tudtam, hogy csak a kórházból hívhatnak, így is volt. Egyből közölte a doktornő, hogy nyugodjak meg nincs semmi baj, de ha vissza megyünk akkor át kellene vinnünk Rolcsit a Szemészeti Klinikára! Valamikor este 8 körül értünk oda, ekkor átmentünk a klinikára. Mivel az osztályon nem csepegtettek a szemébe, így itt kellett. Aztán vártunk míg kitágulnak a pupillái. De szerencsére itt sem találtak eltérést! Indulás vissza a Pulmonológiára! Ekkor körbe raktuk neki az ágyát, kiraktuk a játékait, meg amit kellett. Kicsi manónk pedig mind e közben úgy aludt mint a bunda, nagyon ki volt szegénykém merülve! Reggel hívtam őket, azt mondták már most használt a kezelés, (eddig) elfogadta az ételt és nem is köhög annyira, valamint a tüdeje is tisztább!
 Ha így halad pár nap múlva haza engedik!!!!!! Délután telefonált a doki, hogy ha tudjuk már ma  is haza hozhatjuk, mert miért ne, csak szerdán vigyük vissza! Így tehát apával érte mentünk és kaptunk egy klinikai elbocsátót (ez olyan mintha bent lenne, de mégsem)! Szerdán vissza kontroll, minden rendben hörtágítót alkalmanként kapjon és nagyjáéból ennyi is lenne. (megkaptuk a zárót is).
 Haza felé elmentünk a kerianyujához, mert már nagyon régen találkoztak! Valamint vettünk egy hideg párásítót, mert elég gyakran van a tőrpikéinknek valami felső légúti problémájuk és ez hasznos olyankor!

2011. május 31., kedd

Jobb félni, mint megijedni

Tegnap jól rám ijesztett a mi kis törpikénk! Végre sikerült segítséget találnom egy kis karbantartási munkára, keresztfiam anyukája személyében. Miután megetettem mind két srácot, nekiálltam egy jó kis paprikás krumplinak. Aztán, hogy a tényleges munkának neki álljak, gondoltam lefektetem őket szépen sorban. Rolcsimmal kezdtem, de mikor az ágyához értünk szépen kipakolt mindent, nagyon megijedtem, mert ez nem csak egy egyszerű hányásnak tűnt, vártam kicsit mi lesz, de nem javult semmi. Hívtam apát aki szólt a mentősöknek, én pedig szóltam a doktornéninknek és anyunak, hogy jöjjön el az Ádihoz. Kiért a mentő, szerencsére (bár) azt mi is megállapítottuk, hogy a kutacsa rendben van, de az ördög nem alszik mint azt tudjuk. Így egy kis egyeztetés után indultunk az OITI-be egy koponya UH-ra! (Tatabányára akartak vinni, de aztán a doktornénink lebeszélte őket) Az utat majdnem végig aludta, mire felérünk egész jól nézett ki, az UH-ja is jó volt! Mivel szerdán reggel kellett volna mennünk varrat szedésre, így ezt most megcsinálták és el is engedtek minket. :)
Este aztán jött hozzánk a doktornéni és megállapította, hogy van egy kis vírusunk és a torka nagyon piros!
Ma már egyre többet köhög (eddig nóziból nem jött semmi).
Aztán remekelt is ma ez a kicsiny emberke hiszen hátról - hasra fordult! :)

2011. május 21., szombat

Szuri!

Ádámunk tegnap a nagyszülőkkel és a dédivel ment a doktornéninkhez, hogy megkaphassa (végre) a soron következő kötelező oltását! Bátor volt nagyon, viszont estére kezdett belázasodni és a helyzet azóta mit sem változott!
Rolcsink pedig egy iszonyat jó fej pasi! Egy folytában mosolygott és nevetgélt mikor nála jártunk! Nagyon szép az új varrat alig látszik valami, elképzelhető, hogy hamarosan haza jöhet. Mára már visszatért a megszokott kaja adagjához is! :)

2011. május 19., csütörtök

Műtét

Kedden kontrollra mentünk Ádámmal az I. sz. Klinikára. Vettek tőle vért, megvizsgálták és azt mondta a főorvos asszony, hogy teljesen gyógyult. ( a speciális tápit azért kapja még)
Aztán indultunk az OITI-be. Nagy vidáman hordozóval a kezemben, mivel előző  nap azt beszéltem a dokival, hogy haza hozhatjuk a mi kis törpikénket. De mikor az ajtóba érve meghallottam a kiabálását és láttam, hogy körbe állják kezdett lehervadni a mosoly az arcomról, közben jött a nővérke és ki tessékelt. Megnézte hol tartózkodik az orvos, majd közölte, hogy várjak pár percet, mert a sebész akar velem beszélni! Én itt már nagyon rosszat sejtettem, mert miért sebész beszélne velem és miért nem a kezelő orvosa! Kezdtem magam nagyon rosszul érezni, aztán behívott az irodába és közölte, hogy a Roland nagyon rosszul van és amint felszabadul a műtő meg kell őt operálni! Az egész shunt-öt ki kell cserélni. Szóval ki veszik a mostanit és a másik oldalára kap egy újat. Remegő kézzel alá írtam a papírokat, közben apa is feljött az Ádámmal a kocsiból! Aztán kiléptem az irodából és elszakadt a cérna, csak sírtam. Majd ránéztem Ádámra és tudtam össze kell szednem magam! Borzasztó nehéz volt! Ekkor szólt a nővérke, hogy most már bemehetek. A látvány szívfacsaró volt, inkább le sem írom! :(
Ádámunk mintha tudta volna, hogy most viselkednie kell. Egyszer sem hisztizett nagyon szépen elvolt. Evett - ivott - játszott - várakozott! Büszkék voltunk- vagyunk rá nagyon!
A műtét rendben lezajlott és a kritikus 4óra is letelt rendben. Este már ügyesen evett 130ml-t.
Reggel már eleresztett egy kósza mosolyt vizitnél, mikor apa bement hozzá délután beödémásodott.
De jobban volt. Ma reggelre már lement az ödémája és már elkezdett kifelé kommunikálni.
Igazi kis harcos, már alig várom, hogy újból magamhoz ölelhessem.


2011. május 16., hétfő

Borús hétvége: rosszal és egy csipet jóval

Minden értelemben egy borús szombatot tudhatunk magunk mögött! Rolcsikánk furcsa volt egész délután, az adagjait nem igazán ette meg, nyűgös volt ami később keserves -  fájdalmas sírásba torkollott és ha nem sírt akkor egyből bealudt, mindezeket magas domborodó kutaccsal produkálta. Apa hívta a doktornénit, hogy mit tegyünk, nem mintha nem tudtuk volna, csak tudjon róla. Elkezdtünk hát készülődni, de már nagyon nem tetszett a kicsi manó viselkedése így mentőt hívtunk és egyben értesítettük a doktornőt is, hogy nem merjük bevállalni az utat. A doktornő pikk - pakk itt termett, ahogy az első mentő is, akik hamar távoztak, majd jött egy másik mentő, akinek az orvosával igyekezett vénát biztosítani a doktornőnk sajnos sikertelenül. Nem vártak (próbálkoztak)  tovább útnak indultunk. Az utat végig aludta, majd a bejáratnál felébredt az én kicsi fiacskám, akinek már tisztább volt a tekintete! Gyorsan megnézte az ügyeletes doki, aki azonnal a CT-re küldte! Szerencsére a CT jó lett és már Roli és jobban érezte magát. Közben apa is felért és ő adta át a nővérkének, és láss csodát a kutacsa hirtelen beesett és a kedve is jobb volt, már mosolygott is. Az ügyeletes doki konzultált telefonon a főorvos asszonnyal és megbeszélték, hogy állítani kell a shunt-ön. 110-ről 80-ra csökkentették, ami lefordítva növelést jelent.
Megfigyelésre benntartják!
Hosszú - hosszú idő után egy tervezett barátnős - gyerkőcös napot tartottunk vasárnap.
Sajnos Rolcsi nélkül! Nagyon jól éreztem magam azt hiszem ez már rám fért.
(bár jobb lett volna ha a szombati nap vetette volna meg az árnyékát bennem)!
Köszönöm Kinga és persze a finom ebédet is!!!
Remélem hamarosan együtt lesz a brigád újra és megismételjük ezt a napot!!!

2011. május 12., csütörtök

Éjszakai kiruccanás

Tegnap kora délután a mami, a húgom, a törpék és én sétáltunk egyet a nagy melegbe!
Haza érve mami kicsomagolta Rolcsit a pelus fogságából, ahol valami csúnya dolgot látott. A kis zacsija nagyon meg volt duzzadva, apa egyből hívta a doktornénit aki azonnal látni kívánta, így míg apa és hugi Ádámmal babáztak, addig mamival poroltunk a rendelőbe. Miután szemre vételezte a doktornő közölte, hogy ez valószínű sérv, de nincs nagy baj, figyelgessem, ha változás van szóljunk neki, ha nincs holnap kérjek idő pontot az I. sz. Klinika sebészétől. De este 9 körül hívtuk ismét a doktornőt, mert már a kétszeresére - háromszorosára megduzzadt. Azonnal nálunk termett kis kutató munka után a Heim Pál Kórházba vittük a kis manócskánkat. (na tessék egy újabb kórház - itt még nem jártunk) Már várt minket az ügyeletes sebész, aki nagyon "normális" volt. Megnyugtatott, hogy nincs nagy baj, ez egy úgynevezett vízsérv, amit esetenként át kell "pumpálni". Valószínű, hogy esetünkben a shunt okozza mivel a több szabad hasűri folyadék miatt hirtelen feltelődig. Bízom benne, hogy ez átmeneti állapot és hamarosan maradéktalanul felszívódik! Nem szeretnék már több műtétet sem most sem pedig 2 év múlva!!!! :( Egy hónap múlva kontroll!

2011. május 3., kedd

Nyafka és nyűgöske

Kezdetét veszi a fogzás, ezért ezt lenyúlom Csöppke - Csillustól remélem nem haragszik meg érte, de nem árt ha szem előtt van:

  • Osonit homeotápiás golyó (fájdalomesetén 5 bogyó)
  • Dentinox N gél (lidokainos, érzésteleíti az ínyt kb 15-20 percig)
  • Germicid C kúp (csak a c-s tartalmaz fájdalomcsillapítót; 2-12 hónapos korig 3x1/2 végbélkúp naponta, 1-14 éves korig naponta 3-5x1 )
  • Panadol Baby szirup (babáknak max 3-4 napig lehet egyfolytában)
  • Anaesthetikus oldat (gyógyszertári készítmény - nagyon hatékony, de nem veszélytelen, félrenyelést okozhat)
  • Cataflam (egy éves kor felett)
  • Chamomilla vulgaris 15 CH (fájdalom esetén 5 golyócska)
  • KIN Baby fogzáskönnyítő gél
  • Viburcol kúp
  • Nurofen (láz-és fájdalomcsillapító)
  • Borax 9 CH (naponta 3-5-ször 5 golyócska)
  • Podophyllum peltatum 9 CH
  • borostyánkő nyaklánc
  • Dologel (Ezt a gélt növényi kivonatokból fejlesztették ki. Összetevők: kamilla virág kivonat, valerián gyökér kivonat, propolisz kivonat. Naponta akár 24-szer is be lehet kenni vele azt ínyt. Nagyon kellemes íze van.
  • Gengigél Baby Gél (Hatékony segítség a tejfogak és állandó fogak növekedése és a fogváltás periódusában, a fogínygyulladás,vérzés, afták és ínyzsebek kezelésére!)
Mi a sima Gengigélel próbálkozunk először, de ha nem használna jön a Osanit, Dologél valamint a Germicid C kúp!

Rolandnak az egész felső ínye be van gyulladva és alul elől kissé duzzadt és ott fehér . Míg Ádámunknak a szemfogainál van csak begyulladva! Viszont ő sokkal nyűgösebb, hisztisebb, nyugtalanabb!

Hozzá kell tennem azt is, hogy mind két csipet éppen takonykórban szenved. Remélem mihamarabb túl leszünk rajta, bár már nem ordítanak és sírnak szívás közben, de azért biztos nem élvezik a napi rengeteg szívogatást!